Η φεμινιστική κυβέρνηση της Σουηδίας απάντησε στον Τραμπ με μία και μόνο φωτογραφία

Η φεμινιστική κυβέρνηση της Σουηδίας απάντησε στον Τραμπ με μία και μόνο φωτογραφία

Θυμάστε εκείνη τη φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ όταν στις 23 Ιανουαρίου υπέγραψε το διάταγμα για τις αμβλώσεις περιστοιχισμένος αποκλειστικά από άνδρες;Θυμάστε πόσο «υπέροχη» ήταν η αίσθηση του να βλέπεις μια ομάδα ανδρών να αποφασίζουν για το τι έχουν δικαίωμα να κάνουν με τα σώματά τους οι γυναίκες; Και θυμάστε πόσο απίθανο θα ήταν να δούμε κάτι ανάλογο, μια ομάδα γυναικών δηλαδή να υπογράφουν για το τι έχουν δικαίωμα να κάνουν οι άνδρες με τα δικά τους αναπαραγωγικά όργανα;

Εμείς, και ελπίζουμε όλος ο κόσμος, σίγουρα δεν έχουμε ξεχάσει τον συμβολισμό εκείνης της εικόνας, αλλά ούτε και την επιρροή της απόφασης στη ζωή και την υγεία των γυναικών παγκοσμίως.

Και όπως φαίνεται, ούτε στη Σουηδία την έχουν ξεχάσει, όπως αποδεικνύει μία φωτογραφία της αντιπρόεδρου της σουηδικής κυβέρνησης και υπουργού Περιβάλλοντος Ιζαμπέλας Λέβιν. Εκεί την βλέπουμε, περιστοιχισμένη από γυναίκες, να υπογράφει με σοβαρό ύφος ένα νομοσχέδιο για το κλίμα, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση της δεσμεύεται να μειώσει τη χρήση των ορυκτών καυσίμων με τελικό στόχο την πλήρη παύση της ως το 2045.

«Είμαστε μια φεμινιστική κυβέρνηση, αυτό δείχνει η φωτογραφία. Σε τελευταία ανάλυση, επαφίεται σε αυτόν που την κοιτάζει να την ερμηνεύσει» σχολίασε η υπουργός στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Υπάρχει ένα παγκόσμιο αίτημα να βρεθεί ένας ηγέτης για το κλίμα. Θέλω να δείξω ότι η Σουηδία είναι έτοιμη να δώσει αυτή τη μάχη», συνέχισε.

Ευτυχώς λοιπόν που για κάθε Τραμπ, υπάρχει μία γυναίκα, αλλά και ένας άνδρας ελπίζουμε, που θα καταπολεμά το σκοτάδι με φως.

Δημοφιλή