Νεαρή μητέρα έχασε την μνήμη της από σπάνια μόλυνση κατά την διάρκεια του τοκετού

Νεαρή μητέρα έχασε την μνήμη της από σπάνια μόλυνση κατά την διάρκεια του τοκετού
Getty Images/iStockphoto

Η γέννηση ενός παιδιού είναι μια αξέχαστη στιγμή για μια γυναίκα, ιδιαίτερα εάν η ίδια επιλέξει τον φυσιολογικό τοκετό. Ωστόσο, μια γυναίκα από την Βρετανία δεν θυμάται τίποτα από την γέννηση του γιου της, λόγω μιας σπάνιας ασθένειας.

Η 35χρονη Μπερναντετ Στρέιντζ είχε παρουσιάσει επιπλοκές την ώρα της γέννας, λίγα λεπτά μετά την επισκληρίδιο. Η γυναίκα είχε μολυνθεί από το βακτήριο streptococcus salivarius, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει μια σπάνια μορφή μηνιγγίτιδας. Οι γιατροί, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν αμέσως τα συμπτώματα, έβαλαν την νεαρή μητέρα μετά τον τοκετό σε τεχνητό κώμα.

Λίγες ημέρες αργότερα, η ίδια ανέκτησε τις αισθήσεις της, όμως διαπιστώθηκε ότι είχε χάσει την μνήμη της. Χρειάστηκε αρκετός χρόνος και η βοήθεια του συζύγου της για να μπορέσει η ίδια να θυμηθεί βασικές πληροφορίες για τον εαυτό της, όμως η γέννηση του γιου της είχε διαγραφεί πλήρως από την μνήμη της.

«Μερικές φορές θυμόμουν το όνομά μου ή γιατί ήμουν στο Νοσοκομείο, άλλες βρισκόμουν πάλι στο σημείο μηδέν», εξηγεί.

Η γυναίκα τελικά αποδέχτηκε το γεγονός ότι είχε ένα ακόμα παιδί 10 ημέρες μετά την γέννα, όταν ο σύζυγός της της έδειξε φωτογραφίες από τον τοκετό. Η ίδια ένιωσε μεγάλη χαρά και ζήτησε να αγκαλιάσει το βρέφος.

Δημοφιλή