Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει απαντήσεις για το πόθεν έσχες της συζύγου του

Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης να δώσει απαντήσεις για το πόθεν έσχες της συζύγου του
Eurokinissi

Τέσσερα ερωτήματα προς απάντηση από τον Κ. Μητσοτάκη έθεσε η κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις για το πόθεν έσχες της συζύγου του και την αγορά διαμερίσματος στο Παρίσι. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει την «τριπλή υποχρέωση» (ως βουλευτής, πρ. υπουργός και πρόεδρος κόμματος) να απαντήσει

-Γιατί δεν έχει καταθέσει πόθεν έσχες;

-Πόσο κόστισε το διαμέρισμα στο Παρίσι;

-Από που προήλθαν τα χρήματα;

-Είναι αλήθεια ότι η σύζυγός του είχε κοινή εταιρεία με τον Παπασταύρου που εμπλέκεται σε φοροδιαφυγή;

«Το βιογραφικό του Κ. Μητσοτάκη είναι βαρύ. Είχαμε τα προηγούμενα χρόνια την υπόθεση της SIEMENS, είχαμε την περασμένη εβδομάδα την αποκάλυψη ότι πήρε δάνειο για ον «Κήρυκα» Χανίων και επί 11 χρόνια δεν το πλήρωνε και έκανε ρύθμιση μόνο όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση στην Εξεταστική Επιτροπή. Και σήμερα έχουμε ένα νέο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο, το οποίο ο Κ. Μητσοτάκης με την στάση του το συντηρεί», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα ο Δ. Τζανακόπουλος επιτέθηκε στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη τον οποίο χαρακτήρισε «ακροδεξιό» και ότι διακατέχεται από «πολιτικό μίσος». «Έχει επιδοθεί σε ακατάσχετη χυδαιολογία, αλλά δεν δείχνει να τον πειράζει τον ίδιο – δεν έχει δείξει και τεράστια δείγματα προσωπικής ευθιξίας. Συμπαρασύρει όμως τη ΝΔ χωρίς να έχει να δείξει τίποτε άλλο πέραν της οργιώδους φαντασίας του» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι με τις δηλώσεις Γεωργιάδη αποδεικνύεται ότι «η ΝΔ επιθυμεί ακόμη και την καταστροφή της χώρας αρκεί να πετύχει την παλινόρθωσή της στην εξουσία».

Όσον αφορά το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι ο Δ. Τζανακόπουλος είπε ότι

στις 25 Ιανουαρίου ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) τον ορισμό τεχνικού συμβούλου για την διαπραγμάτευση για το χρέος και ότι στις 27 Ιανουαρίου το ΔΣ του ΟΔΔΗΧ όρισε ως επιλογή του την Τράπεζα Ρότσιλντ.

Αναφορικά με την διαπραγμάτευση ο Δ. Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι αναζητείται «νέο σημείο ισορροπίας που θα οδηγήσει στο κλείσιμο της αξιολόγησης» και ότι υπάρχει «διάθεση λύσης από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη» και «σύντομα θα έχουμε λύση». Όσον αφορά την στάση της κυβέρνησης είπε ότι δεν θα υπάρξει «καμία υποχώρηση σε παράλογες απαιτήσεις» και αργότερα χαρακτήρισε ως παράλογη απαίτηση την μείωση του αφορολόγητου. «Η κυβέρνηση μπορεί να συζητήσει σε οτιδήποτε είναι κοινωνικά βιώσιμο και μπορεί να οδηγήσει σε ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης εντός του πρώτου τριμήνου του 2017», τόνισε.

Ακόμη η κυβέρνηση απέρριψε τα σενάρια για τεμαχισμό της αξιολόγησης ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό «δεν νοείται».

Επίσης ο Δ. Τζανακόπουλος επιβεβαίωσε ότι θα γίνουν αλλαγές στην ρύθμιση για τα μπλοκάκια. «Η νομοθεσία που εφαρμόζεται για πρώτη φορά παρουσιάζει μία σειρά από τεχνικές δυσκολίες», είπε και πρόσθεσε ότι «τις παρακολουθούμε και προσπαθούμε να βρούμε τρόπους ώστε οι πολίτες να μην πληρώσουν χρήματα που δεν πρέπει. Το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται μερικές τροποποιήσεις στην εγκύκλιο».

Δημοφιλή