#VisitMyMosque: Οι μουσουλμάνοι στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμοι να λύσουν όλες σας τις απορίες

#VisitMyMosque: Οι μουσουλμάνοι στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμοι να λύσουν όλες σας τις απορίες
Getty Images

Οι Ιμάμηδες στο Ηνωμένο Βασίλειο θέλουν να μιλήσετε.

Σχεδόν 150 τζαμιά σε όλη την χώρα καλωσόρισαν επισκέπτες την Κυριακή την ίδια εποχή που η αντι-ισλαμική ρητορική και τα εγκλήματα συνεχίζονται τόσο στην Ευρώπη, όσο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο στόχος αυτής της εκδήλωσης (#VisitMyMosque) ήταν να ξεκινήσει μία συζήτηση ανάμεσα σε μουσουλμάνους και μη, πίνοντας τσάι και τρώγοντας, προκειμένου να απαντήσουν οι μουσουλμάνοι οποιαδήποτε ερώτηση για κάθε θέμα που μπορεί αν έχει κάποιος.

Όπως αναφέρει το Mashable, όσοι συγκεντρώθηκαν σε τζαμί στο Birmingham ρώτησαν τους μουσουλμάνους τι γνώμη έχουν για τον Χριστό και πως προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον ISIS. Στο τζαμί του Finsbury Park στο Λονδίνο, οι μουσουλμάνοι απάντησαν ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο που προσεύχονται και την δυσκολία της νηστείας κατά την διάρκεια του Ramadan.

Ο Jeremy Corbyn, αρχηγός του Εργατικού κόμματος έδωσε το παρόν στο Finsbury Park και μίλησε για τους κινδύνους του διχασμού. «Μέσα στις προηγούμενες εβδομάδες, υπάρχει μία απαίσια ρητορική σε πολλά μέρη του κόσμου. Η απαίσια ρητορική μεταφράζεται σε απαίσιες πράξεις. Αυτές οι απαίσιες πράξεις καταλήγουν στους θανάτους πολλών αθώων ανθρώπων.»

Δημοφιλή