Δεν αποκλείει Grexit ο Κ. Κατσίκης των ΑΝΕΛ. «Να θεωρηθούν και τα Σκόπια αλύτρωτη πατρίδα που θα γίνει πάλι δική μας»

Δεν αποκλείει Grexit ο Κ. Κατσίκης των ΑΝΕΛ. «Να θεωρηθούν και τα Σκόπια αλύτρωτη πατρίδα που θα γίνει πάλι δική μας»
Eurokinissi

Δεν απέκλεισε τις εκλογές και ένα ενδεχόμενο Grexit ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98 της Θεσσαλονίκης- ενώ, αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να ακολουθηθεί πιο επιθετική πολιτική απέναντι σε «εκείνους που προσπαθούν να καπηλευτούν την ιστορία και τις αξίες μας και δημιουργούν θέμα προκειμένου να αποκτήσουν μια ταυτότητα την οποία δεν έχουν».

Όπως είπε, αν η αξιολόγηση δεν κλείσει και αν ο χρόνος διαπραγμάτευσης επιμηκυνθεί και συμπέσει με τον χρόνο όπου οι οικονομικές δυνατότητες προς τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων (πληρωμή τόκων και χρεολύσιων) εξαντληθούν, τότε είπε πως «νομίζω μονόδρομος είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, προσωπικά δεν βλέπω κάτι άλλο».

Υπό αυτές τις συνθήκες, όπως είπε το Grexit ενδεχομένως να είναι μονόδρομος, αν είναι δυνατή η διαχείριση της ελληνικής οικονομίας, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης και των αποθεμάτων- ενώ χαρακτήρισε «παραμύθια» τα περί επιμήκυνσης και απομείωσης χρέους, καθώς έχουν μείνει μόνο στο στάδιο των υποσχέσεων. «Άρα λοιπόν και η επαναφορά στο εθνικό νόμισμα είναι σενάριο που δεν μπορεί να το αποκλείσει κανείς, γιατί δεν βλέπω και τίποτε άλλο».

Μιλώντας για τα εθνικά θέματα, είπε πως η Τουρκία κάνει εξαγωγή της κρίσης της και επιδοκίμασε τις κινήσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, και του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, λέγοντας πως «για πρώτη φορά είδα τους τούρκους να λένε ότι τα θέματά μας λύνονται ειρηνικά σε ένα τραπέζι συζήτησης» και προσθέτοντας πως ο Πάνος Καμμένος «τους συνέτισε σε έναν βαθμό και τους πέρασε το μήνυμα ότι είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε την επιπόλαια συμπεριφορά σας».

Αναφερόμενος στα Σκόπια, είπε πως, αν νομίζουν πως τα εδάφη τους πρέπει να λέγονται «Μακεδονία», τότε «να προσθέσουμε στην ελληνική γη, στα ελληνικά εδάφη, τα Σκόπια ως Μακεδονία, να τη θεωρήσουμε μια ακόμη αλύτρωτη πατρίδα για εμάς, και με τη σκέψη ότι πάλι θα γίνει δική μας να αναμένουμε να ωριμάσει ο χρόνος...αν εκείνοι πιστεύουν ότι τα Σκόπια είναι Μακεδονία, τότε όπου μακεδονική γη, ελληνική γη. Και ο νοών νοείτω γιατί επιτέλους θα πρέπει η πολιτική να γίνεται και επιθετική κάποια στιγμή σε εκείνους που προσπαθούν να καπηλευτούν την ιστορία και τις αξίες μας και δημιουργούν θέμα προκειμένου να αποκτήσουν μια ταυτότητα την οποία δεν έχουν».

Δημοφιλή