Οι άνθρωποι που κολύμπησαν στην πιο «θανατηφόρα θάλασσα» της Γης για να αποδείξουν κάτι πολύ σημαντικό

Οι άνθρωποι που κολύμπησαν στην πιο «θανατηφόρα» θάλασσα της Γης για να αποδείξουν κάτι πολύ σημαντικό

Η Νεκρά θάλασσα ή Αλμυρή θάλασσα βρίσκεται στα σύνορα Ιορδανίας και Ισραήλ και είναι ευρέως γνωστή για την υψηλότατη περιεκτικότητα αλατιού, το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα την παντελή έλλειψη ζωής σε αυτήν.

Σύμφωνα με το Business Insider, τουρίστες από όλον τον κόσμο συρρέουν κατά καιρούς στις ακτές της, για να επωφεληθούν από την πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία λάσπη της και να δουν από κοντά πως είναι να επιπλέεις στην ξακουστή Νεκρά Θάλασσα κατά την άνοδο των υδάτων της.

Όμως, κατά τα τελευταία 30 χρόνια η Νεκρά Θάλασσα έχει υποχωρήσει κατά 80 πόδια και οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν τις ανησυχίες τους επισημαίνοντας ότι αυτή η υποχώρηση θα μπορούσε να επιδεινωθεί περαιτέρω.

Η EcoPeace Middle East, μια διεθνής περιβαλλοντική ομάδα οργάνωσε για πρώτη φορά «Κολύμπι στη Νεκρά Θάλασσα» με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για το θέμα, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για κυβερνητική δράση.

Εικοσιοκτώ κολυμβητές αψήφησαν τα «σκληρά νερά» (νερά με υψηλή περιεκτικότητα αλατιού) για να κολυμπήσουν από την Ιορδανία στο Ισραήλ.

Dead Sea

Δημοφιλή