Και όμως, αυτό το υπέροχο φόρεμα είναι φτιαγμένο από πλαστικά απόβλητα

Και όμως, αυτό το υπέροχο φόρεμα είναι φτιαγμένο από πλαστικά απόβλητα

Όταν ακούει κάποιος για μόδα από ανακυκλωμένα υλικά, συχνά φέρνει στο μυαλό του ρούχα αμφιβόλου γούστου που δύσκολα μπορούν να φορεθούν στην πραγματική ζωή.

Τα πράγματα έχουν ωστόσο αλλάξει και η νέα συλλογή Conscious Exclusive της H&M που είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένη με ανακυκλωμένα απόβλητα από ακτές, είναι εδώ για να μας το αποδείξει. Η συλλογή περιλαμβάνει το πρωτοποριακό αειφόρο υλικό BIONIC®, έναν ανακυκλωμένο πολυεστέρα φτιαγμένο από πλαστικά απόβλητα.

Με κεντρικό πρόσωπο την πανέμορφη Natalia Vodianova, η κολεξιόν περιλαμβάνει ρούχα για γυναίκες, άνδρες και για πρώτη φορά και για παιδιά.

«Είμαι περήφανη που συμμετέχω στην καμπάνια Conscious Exclusive της H&M. Είναι εκπληκτικό να βλέπεις πόσο έχουν εξελιχθεί τα αειφόρα υφάσματα που χρησιμοποιούνται στη συλλογή, δημιουργώντας έτσι ένα πιο αειφόρο μέλλον για τον κόσμο της μόδας», λέει το διάσημο μοντέλο.

Χωρίς αμφιβολία, την παράσταση κλέβει το αέρινο πλισέ φόρεμα με τις πιέτες σε απαλό ροζ χρώμα, φτιαγμένο από το υλικό BIONIC®. Κοιτώντας το, κανείς σίγουρα δεν μπορεί να φανταστεί ότι κάτι τόσο όμορφο και αέρινο είναι φτιαγμένο από πλαστικό.

Όπως δηλώνει στη σχετική ανακοίνωση της η εταιρεία, η συλλογή Conscious Exclusive είναι «μοχλός» του προσανατολισμού της προς ένα πιο αειφόρο μέλλον στη μόδα. Σε όλη την γκάμα προϊόντων της H&M, το 20% κατασκευάζεται πλέον από πιο αειφόρα υλικά, και στόχος είναι το ποσοστό αυτό να αυξάνεται κάθε χρόνο.

Η εταιρεία τονίζει παράλληλα ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους χρήστες ανακυκλωμένου πολυεστέρα και ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές βιολογικού βαμβακιού στον κόσμο. Στόχος της έως το 2020, είναι το βαμβάκι να προέρχεται κατά 100% από πιο αειφόρες πηγές με απώτερο σκοπό να κάνει την πιο αειφόρο και καλής ποιότητας μόδα προσιτή σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Η συλλογή θα διατίθεται σε περίπου 160 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, καθώς και online από τις 20 Απριλίου.