Χουλιαράκης: Έναρξη συζητήσεων για 4ο Μνημόνιο αν καθυστερήσει η συμφωνία

Χουλιαράκης: Έναρξη συζητήσεων για 4ο Μνημόνιο αν καθυστερήσει η συμφωνία
Eurokinissi

Αν καθυστερήσει η συμφωνία με τους πιστωτές θα αρχίσει συζήτηση περί 4ου Μνημονίου, προειδοποίησε από το London School of Economics ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στη Βρετανία.

«Εκείνοι που νομίζουν ότι η συμφωνία πρέπει να αφεθεί να κυλήσει ως τον Ιούνιο επειδή η Ελλάδα θα είναι τότε με την πλάτη στον τοίχο κάνουν λάθος, κυρίως διότι μέχρι τότε θα έχουμε επανέλθει σε έναν τυπικό κύκλο αβεβαιότητας για τη ρευστότητα, το πρόγραμμα θα είναι στην ουσία νεκρό και θα αρχίσει μια συζήτηση για τέταρτο πρόγραμμα», είπε ο υπουργός.

Σχετικά με την απουσία του από το Euro Working Group των Βρυξελλών είπε ότι συμφωνήθηκε κατόπιν συζήτησης με τον επικεφαλής της ομάδας Τόμας Βίζερ και ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εκπροσωπείται από τον αναπληρωτή του. Πάντως, όπως συμπλήρωσε, θα βρίσκεται την Παρασκευή στη βελγική πρωτεύουσα.

Όπως είπε, επικοινώνησε με τον κ. Βίζερ με τον οποίο έκανε μία αποτίμηση της κατάστασης και συμφώνησαν να «γλιτώσει» ο κ. Χουλιαράκης ένα πρόσθετο ταξίδι στις Βρυξέλλες. «Δεν είναι η πρώτη φορά που απουσιάζω. Συνήθως παρίσταμαι αλλά όχι πάντα. Έχουν υπάρξει αρκετά περιπτώσεις που με αντικαθιστά ο αναπληρωτής μου, ο οποίος είναι θεσμικά κατοχυρωμένος να βρίσκεται εκεί. Θα είμαι στις Βρυξέλλες αύριο το πρωί ούτως ή άλλως για μια σειρά συναντήσεων», είπε ο κ. Χουλιαράκης.

Ο κ. Χουλιαράκης, που μίλησε με θέμα τις «συνθήκες για βιώσιμη ανάκαμψη» της Ελλάδας είπε ότι η κυβέρνηση εργάζεται ώστε να έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος έως το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

Τόνισε ότι είναι ανάγκη να επιτευχθεί μία συμφωνία γρήγορα, επισημαίνοντας ότι «δε θα έχει νόημα να κλείσει μια καλή συμφωνία σε πέντε μήνες» και ότι «είναι προτιμότερη μία έστω λίγο χειρότερη συμφωνία τώρα».

Δημοφιλή