Ο Λεβέντης ζήτησε οικουμενική και σε παρουσίαση ημερολογίου από αστυνομικούς. Γιατί «υποκλίθηκε» στην ΕΛΑΣ ο Μουζάλας

Ο Λεβέντης ζήτησε οικουμενική και σε παρουσίαση ημερολογίου από αστυνομικούς. Γιατί «υποκλίθηκε» στην ΕΛΑΣ ο Μουζάλας
eurokinissi

Το ημερολόγιό τους για το 2017 με θέμα «Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής συμμετέχει στην εκστρατεία για την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα» παρουσίασαν τo βράδυ της Κυριακής συνδικαλιστές αστυνομικοί στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου ημερολογίου από τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραιβάζ, την παράσταση έκλεψε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος δεν παρέλειψε στην ομιλία του να ζητήσει για ακόμα μία φορά οικουμενική κυβέρνηση. Και αυτό γιατί –όπως υποστήριξε- μόνο με μία ισχυρή κυβέρνηση η Ελλάδα θα μπορέσει να φέρει πίσω τα γλυπτά, τα οποία τώρα δεν είναι σε θέση –σύμφωνα με τους ξένους- να συντηρήσει. Η αναφορά του κ. Λεβέντη προκάλεσε ψιθύρους στο κοινό, που σταμάτησαν ύστερα από παράκληση των υπευθύνων.

Το λόγο πήρε και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος… υποκλίθηκε στο έργο της Αστυνομίας λέγοντας ότι «ειδικά τους πρώτους μήνες στο πόστο μου η Αστυνομία ήταν αυτή που σήκωσε όλο το βάρος του μεταναστευτικού. Σας ευχαριστώ». Από κάτω τον άκουγε η αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η οποία είναι ο άνθρωπος με τον οποίο συνεργάζεται στενά στα θέματα του μεταναστευτικού (ως η αρμόδια στρατηγός της Αστυνομίας).

Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Γιώργος Καλλιακμάνης τόνισε ότι ο Έλληνας Αστυνομικός ως αναπόσπαστο κομμάτι της ευρύτερης κοινωνίας, ήδη ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν την πολιτιστική μας κληρονομιά, ενώνει την φωνή του στον αγώνα για την επιστροφή των μνημείων στην πατρίδα μας. Από την πλευρά του ο ερευνητής κ. Γιώργος Τσούκαλης με εμπειρία σε ζητήματα αρχαιοκαπηλίας, τόνισε ότι «επιτέλους πρέπει να ανοίξει το θέμα των ιδιωτικών μουσείων αλλά και της έκθεσης των αρχαιοτήτων μας σε πρεσβείες και δημόσιες περιουσίες, προκειμένου μην έχουμε πλήθος αρχαιοτήτων να σαπίζει σε κούτες που βρίσκονται σε υπόγεια».

Μεταξύ άλλων, το παρόν έδωσαν η Πρόεδρος του ομίλου για την UNESCO τεχνών, λόγου και επιστημών Ελλάδος κυρία Νίνα Διακοβασίλη και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Δημοφιλή