Στην Καγκελαρία με σχέδιο... Grexit από την κρίση. Η ατζέντα Μητσοτάκη στα ραντεβού με Μερκελ και Σόιμπλε

Στην Καγκελαρία με σχέδιο... Grexit από την κρίση. Η ατζέντα Μητσοτάκη στα ραντεβού με Μερκελ και Σόιμπλε
SOOC

Την ώρα που πυκνώνουν οι φωνές στο εσωτερικό της γερμανικής πολιτικής σκηνής με «αρχηγό» τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για ένα ενδεχόμενο «Grexit» ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τετ α τετ με την Καγκελάριο Μέρκελ και «σκληρό» Γερμανό υπουργό Οικονομικών κάνει "απόβαση" στο Βερολίνο με το δικό του πλάνο για την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση.

Ο γαλάζιος φάκελος που έχει μαζί του και θα παραδώσει στους συνομιλητές του με στοιχεία και αριθμούς περιλαμβάνει το πλάνο του για ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που επικεντρώνεται στην ανάγκη μείωσης από το 3,5% στο 2% των πρωτογενών πλεονασμάτων, με ταυτόχρονο στόχο την αύξηση του δείκτη ανάπτυξης στο 4%, καθώς επίσης τις προτάσεις για μείωση της φορολογίας, την προσέλκυση επενδύσεων και την περικοπή δαπανών.

Τόσο κατά την παραμονή του στα κεντρικά γραφεία του "CDU" - του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ - όσο και στο ραντεβού του - την Τρίτη - στο υπουργείο Οικονομικών με τον Σόιμπλε, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιμείνει στην ανάγκη περαιτέρω μεταρρυθμίσεων που δεν θα ετεροκαθορίζονται από τις προβλέψεις του μνημονίου, ώστε όπως τονίζουν συνεργάτες του «η Ελλάδα να αποκτήσει ξανά ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική που θα επιτρέψει να μειωθούν οι υψηλοί φόροι».

Από το επιτελείο του Πρόεδρου της ΝΔ σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν ότι «αίτημα» για τον λεγόμενο δημοσιονομικό αέρα που θα βάλει στο τραπέζι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σημαίνει και ακύρωση ή μη τήρηση των συμφωνιών και των υποχρεώσεων της χώρας.

Παράλληλα ο κ.Μητσοτάκης θα θέσει και το προσφυγικό ζήτημα ζητώντας μεγαλύτερη στήριξη από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο υλικά όσο και πολιτικά, βάζοντας παράλληλα και το θέμα της φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας.

Η συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο πραγματοποιείται στις 13:00 το μεσημέρι, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος CDU, ενώ το απόγευμα, θα συναντηθεί στη γερμανική Βουλή με βουλευτές του Κόμματος CDU.

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, στις 11:30, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών και το μεσημέρι στις 13:00, ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με εκπροσώπους επιχειρηματικών και βιομηχανικών φορέων της Γερμανίας.

Τον κ.Μητσοτάκη συνοδεύουν ο εκπρόσωπος του κόμματος Βασίλης Κικίλιας, ο τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και οι συνεργάτες του, Γιάννης Σμυρλής, Θανάσης Μπακόλας και Στέλιος Πέτσας.

Δημοφιλή