Να γιατί γνωρίζουμε πάντοτε κάποιον/α εκεί που δεν το περιμένουμε

Να γιατί γνωρίζουμε πάντοτε κάποιον/α εκεί που δεν το περιμένουμε
Sam Edwards via Getty Images

Όσοι δεν βρίσκονται σε σχέση θα έχουν να βαρεθεί να ακούνε την φράση: «Θα γνωρίσεις κάποιον/α εκεί που δεν το περιμένεις. Κοινότυπο; Ναι. Καθόλου βοηθητικό; Επίσης, ναι. Και ο λόγος είναι ότι όσοι ψάχνουν να βρουν σύντροφο νιώθουν ότι είναι αδύνατο.

Γιατί, όμως, το λένε όλοι; Σύμφωνα με τους ειδικούς σε σχέσεις ο λόγος είναι ότι πράγματι ισχύει.

«Όταν είσαι επικεντρωμένος στο να γνωρίσεις κάποιον, αυτό το άγχος μπορεί να το δει κανείς από χιλιόμετρα», αναφέρει η Kelli Fisher, life και relationship coach. «Όταν δεν είναι αυτό το πρώτο πράγμα στο μυαλό σου και απλά απολαμβάνεις την στιγμή χωρίς καμία προκατάληψη, τα πράγματα εξελίσσονται πιο φυσικά».

Αντί να ψάχνετε συνέχεια κάποιον/α, οι ειδικοί συνιστούν να επικεντρωθείτε στα παρακάτω:

1. Κυνηγήστε τα ενδιαφέρονται και τα χόμπι σας.

«Ασχοληθείτε περισσότερο με τα πράγματα που σας κάνουν χαρούμενους ή σας ηρεμούν όπως χόμπι, να κάνετε παρέα με τους φίλους και την οικογένειά σας, να ταξιδεύετε ή να ξαναβρείτε την πίστη σας. Όταν νιώθεις πιο ολοκληρωμένος, οι νόμοι της έλξης αρχίζουν να λειτουργούν, αφού οι άνθρωποι βλέπουν ότι είστε χαρούμενοι και το θέλουν αυτό και για τους ίδιους», λέει η Fisher.

2. Επανασυνδεθείτε με παλιούς φίλους.

«Συνέχεια βλέπουμε ανθρώπους να τα ξαναβρίσκουν με την πίστη τους, να αρχίζουν να ταξιδεύουν ή να ασχολούνται με την άθληση, μαθαίνοντας κάτι καινούριο, αλλά και έχοντας ανθρώπους γύρω τους που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και χόμπι και ξαναβρίσκοντάς τα με παλιούς φίλους», αναφέρει η Fisher. «Πάντα γίνονται νέες γνωριμίες φίλων όταν έχετε γύρω σας ανθρώπους από διαφορετικούς κύκλους φίλων- και στο τέλος καταλήγετε να γνωρίσετε κάποιον χωρίς καν να το σκεφτείτε.».

3. Ξανασκεφτείτε τι θέλετε από μία σχέση.

Κάνοντας ένα διάλειμμα από την αναζήτηση συντρόφου, έχετε την ευκαιρία να βρείτε τι θέλετε ακριβώς από την επόμενη σχέση σας, όπως εξηγεί η Tana Gilmore, life και relationship coach. «Μπορείτε να διορθώσετε θέματα και προκλήσεις που είχατε στο παρελθόν παίρνοντας κακές αποφάσεις στην σχέση σας και ταυτόχρονα, να προσελκύσετε τον/την σύντροφο που σας αξίζει και θέλετε».

4. Ξεχάστε την λίστα σας.

«Μπορεί να βρείτε κάποιον εκεί που δεν το περιμένετε, όταν αυτός ο κάποιος μπορεί να μην είναι ο τύπος που ψάχνετε», αναφέρει η Andrea Syrtash, συγγραφέας του βιβλίου “He’s Just Not Your Type (And That’s a Good Thing”). «Πολλοί από εμάς δεσμευόμαστε από την λίστα που έχουμε και μερικές φορές παραβλέπουμε εξαιρετικά ταίρια που δεν ταιριάζουν στην λίστα. Από την άλλη, δεν πρόκειται να παντρευτείτε μία χάρτινη λίστα.»

5. Κοιτάξτε γύρω σας.

«Σε πολλές περιπτώσεις, οι γυναίκες συνειδητοποιούν ότι είχαν χημεία με έναν φίλο ή έναν συνάδελφο, που δεν τον έβλεπαν ερωτικά, αλλά που τους έκανε χαρούμενους. Σε άλλες περιπτώσεις, αυτοί οι άνθρωποι βρήκαν τον έρωτα όταν δεν ένιωθαν πλέον την πίεση να γνωρίσουν το “τέλειο ταίρι”. Ήταν πιο παρόντες και συνδέθηκαν φυσικά με ανθρώπους όταν δεν ανέλυαν πολύ τα πράγματα.»

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.