Πέντε βήματα για να χτίσετε μια πετυχημένη και όμορφη σχέση

Πέντε βήματα για να χτίσετε μια πετυχημένη και όμορφη σχέση
Affectionate couple preparing pizza in the modern kitchen, young woman grating parmesan cheese.
izusek via Getty Images
Affectionate couple preparing pizza in the modern kitchen, young woman grating parmesan cheese.

Λένε πως μία πετυχημένη σχέση χρειάζεται σκληρή και συνεχής δουλειά. Μερικές φορές ωστόσο, η απόδειξη ότι αγαπάς κάποιον κρύβεται στις πιο απλές και καθημερινές κινήσεις.

Ποιες είναι αυτές; Μετά από χρόνια δοκιμασιών, η blogger της Huffington Post Izzy McRae μοιράζεται τα 5 μυστικά της για μία καλή και υγιής σχέση. Παραδέχεται βέβαια ότι δεν τα καταφέρνει πάντα, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι κάποιος να προσπαθεί καθημερινά για αυτόν ή αυτή που θέλει να κρατήσει δίπλα του.

1. Να ρωτάτε ο ένας τον άλλο για το πώς ήταν η μέρα του.

Σίγουρα όλοι θέλουμε να μιλάμε για τους εαυτούς μας, αλλά είναι σημαντικό να δείχνετε ενδιαφέρον για το πώς πέρασε ο άλλος τη μέρα του και εάν όλα πήγαν καλά. Αυτό θα σας βοηθήσει να μιλάτε, κάτι που πάντα οδηγεί σε μία υγιής σχέση.

2. Να μαγειρεύετε ο ένας στον άλλο.

Ο έρωτας και όλα τα όμορφα συναισθήματα περνούν σίγουρα από το στομάχι! Δεν υπάρχει ωραιότερος τρόπος να δείξεις πως νοιάζεσαι για κάποιον από το να αφιερώσεις χρόνο για να του ετοιμάσεις το αγαπημένο του φαγητό ή γλυκό. Και στη συνέχεια βέβαια να τρώτε μαζί, αλλά όχι μπροστά από την τηλεόραση.

3. Να μαλώνετε δίκαια.

Έχουμε ήδη γράψει για το πώς μαλώνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια. Όταν σας ενοχλεί κάτι, θα πρέπει πάντα το μοιράζεστε με τον άλλο, αλλά θα πρέπει να περιμένετε την κατάλληλη στιγμή και όχι όταν είστε και οι θυμωμένοι και συναισθηματικά φορτισμένοι. Να θυμάστε πάντα ότι ένας καυγάς δεν είναι μέσο εκδίκησης, αλλά ένας τρόπος να προχωρήσετε μπροστά και να λύσετε τα θέματά σας.

4. Να κάνετε κοπλιμέντα ο ένας στον άλλο.

Το να λέτε όμορφα λόγια σε κάποιον είναι ο καλύτερος τρόπος για να του ανεβάσετε τη διάθεση και να του δείξετε ότι τον εκτιμάτε.

5. Τι άλλο; Αγκαλιές. Πολλές αγκαλιές.

Δεν υπάρχει καλύτερο φάρμακο από αυτό, ειδικά μετά από μια κουραστική και αγχωτική ημέρα. Αγκαλιάστε ο ένας τον άλλο σφιχτά και καθίστε έτσι για λίγη ώρα, νιώθοντας ήρεμοι και αποκλείοντας όλες τις άσχημες σκέψεις από το μυαλό σας.