Neffos X: Η κινεζική ΤΡ-Link εισέρχεται στην ελληνική αγορά high-end κινητών με το Χ1 και το Χ1 Max

Neffos X: Η κινεζική ΤΡ-Link εισέρχεται στην ελληνική αγορά high-end κινητών με το Χ1 και το Χ1 Max
HuffPost Greece

Είσοδο στην ελληνική αγορά high-end κινητών επιχειρεί η κινεζική TP-Link με τα νέα της τηλέφωνα, Neffos X1 και Neffos X1 Max, τα οποία παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση στην Αθήνα την Τετάρτη.

Όπως επεσήμανε o Senior Consumer BU Commercial Manager της TP-Link στην Ελλάδα & Κύπρο, Γιάννης Λουσίδης, στόχος είναι η εταιρεία να πιάσει μερίδιο 2% της αγοράς μέχρι το φθινόπωρο του 2017, ενώ, απαριθμώντας τα πλεονεκτήματα που διαφοροποιούν τις συσκευές της εταιρείας από τον ανταγωνισμό, αναφέρθηκε στο «οικοσύστημα του smartphone» και τον προσανατολισμό της εταιρείας - που κατέχει ηγετική θέση στον χώρο του εξοπλισμού Wi-Fi- προς το «Internet of Things» (ΙοΤ- τα δίκτυα διασυνδεδεμένων «έξυπνων» συσκευών οικιακής χρήσης, που ελέγχονται μέσω smartphone). Σε αυτό τον προσανατολισμό, ο κ. Λουσίδης προανήγγειλε κυκλοφορία περισσότερων προϊόντων μέσα στο 2017.

Neffos X1 και X1 Max

Οι δύο συσκευές - της σειράς με το ελληνικής προέλευσης όνομα- που παρουσιάστηκαν, διαθέτουν μεταλλικό εξωτερικό περίβλημα (unibody) και διπλή κυρτή πίσω όψη που στενεύει προς τις άκρες και επιτρέπει εργονομική λαβή, με ευκολότερο κράτημα και λειτουργία με το ένα χέρι. Επίσης διαθέτουν πίσω κάμερα 13 megapixel της Sony, φωτισμό στην πίσω όψη, με δυνατότητα νυχτερινής λήψης σε πραγματικό χρόνο, ενώ ειδικά για τη λήψη selfies υπάρχει η λειτουργία Beautify.

Υπάρχει σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος, που επιτρέπει ξεκλείδωμα σε μόλις 0,2 δευτερόλεπτα. Όπως σημειώνει η εταιρεία, ο αισθητήρας κάνει χρήση εξελιγμένων αλγορίθμων, με την επανάληψη βελτιώνονται τα δεδομένα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Έτσι, όσο πιο συχνά ο χρήστης ξεκλειδώνει το τηλέφωνό του, τόσο πιο ακριβής και γρήγορη γίνεται η διαδικασία αυτή. To Neffos X1 διαθέτει οθόνη 5 ιντσών HD, ενώ το Χ1 Μax FHD των 5,5 ιντσών. Όσον αφορά στο λειτουργικό, είναι ειδικά προσαρμοσμένη έκδοση του Android 6.0 Marshmallow, αναβαθμισμένο με περισσότερες από 3.000 βελτιώσεις, το οποίο, όπως τονίζει η εταιρεία, έχει «πειραχτεί» ώστε να προσφέρει ευκολία στη χρήση, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, γρήγορη εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών και ευχάριστο gaming.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, το πάχος του Neffos X1 Max είναι 2,75 χιλιοστά, ενώ το X1 έχει πάχος 2,95 χιλιοστών. Και τα δύο τηλέφωνα διαθέτουν επίσης πλαϊνό κουμπί σίγασης ήχου και πολύ λεπτό πλαίσιο (πρόσοψη) και λείες άκρες που φτάνουν μόλις τα 0,6 χιλιοστά. Η αναλογία οθόνης και σώματος της συσκευής είναι υψηλή στο 76%.

Η οθόνη χρησιμοποιεί πλήρως τεχνολογία in-cell με TDDI (touch and display driver integration), που είναι ελαφρύτερη και 0,2 χιλιοστά πιο λεπτή από ό,τι η συνηθισμένη επικάλυψη σε άλλα smartphones. Η 2,5D Corning Gorilla Glass οθόνη του X1 Max προσφέρει φυσική αίσθηση αφής κατά το swiping της οθόνης. Παράλληλα, η εμφάνιση της οθόνης έχει υψηλή αντίθεση χρωμάτων 1800:1.

Όσον αφορά στην οπίσθια κάμερα, όπως προαναφέρθηκε, ο αισθητήρας είναι 13 megapixel της Sony, ενώ η εμπρόσθια είναι των 5 megapixel. Υπάρχει γρήγορη PDAF (ανίχνευση αυτόματης εστίασης) σε μόλις 0,2 δευτερόλεπτα. Τα Neffos X1 και X1 Max διαθέτουν επίσης νυχτερινή λήψη σε πραγματικό χρόνο. Οι κάμερες συμπεριλαμβάνουν επίσης και στάνταρ χαρακτηριστικά, όπως HDR, Time Lapse και Πανόραμα.

Η λειτουργία ζωντανής λήψης περνά από την μπροστινή κάμερα (5 ΜΡ) ενώ το Beautify mode σε πραγματικό χρόνο διευκολύνει τη λήψη των selfies. Όσον αφορά στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα Neffos X1 και Χ1 Max τροφοδοτούνται από το octa-core MediaTek Helio P10 chipset που έχει έως και 4GB RAM και ROM 64GB, που μπορεί να επεκταθεί με μια κάρτα microSD έως και 128GB (αναλυτικότερα: X1: 3GB μνήμης RAM + 32GB ROM και 2GB μνήμης RAM + 16 GB ROM, X1 Max: 4GB μνήμης RAM+ 64GB ROM και 3GB μνήμης RAM + 32GB ROM). Το τηλέφωνο υποστηρίζει dual-band Wi-Fi και πολλαπλές ζώνες LTE για γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο όπου αυτό είναι διαθέσιμο.

Όσον αφορά στις τιμές, ξεκινούν από τα €189 για το Neffos X1 και €239 για το Neffos X1 Max. Τα smartphones θα είναι διαθέσιμα σε δύο χρώματα, το cloudy grey και το sunrise gold.

Δημοφιλή