Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τη δολοφονία αρχιμανδρίτη στο Γέρακα

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τη δολοφονία αρχιμανδρίτη στο Γέρακα
sooc

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τη δολοφονία αρχιμανδρίτη στο Γέρακα Φρικτό θάνατο βρήκε ο 46χρονος αρχιμανδρίτης, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος την Τρίτη μέσα στο σπίτι του στο Γέρακα.

Το έγκλημα προσδιορίζεται ότι έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Ασφάλεια, το θύμα επέστρεψε στην οικία του από την καθημερινή βόλτα του με το σκύλο του (ράτσας Μαλτέζ) όταν ο δολοφόνος μπήκε στο σπίτι της οδού Ναυπλίου. Οι αστυνομικοί δεν βρήκαν ίχνη παραβίασης και έτσι εκτιμούν ότι ο 46χρονος του άνοιξε την πόρτα, συνεπώς δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να τον γνώριζε.

Ο δράστης αρχικά ξυλοκόπησε τον αρχιμανδρίτη, τον έδεσε χειροπόδαρα με κορδόνια και στη συνέχεια επιχείρησε να τον στραγγαλίσει. Ο ιατροδικαστής εντόπισε σπασμένα πλευρά, ενώ εκτιμάται ότι ο δολοφόνος έκλεισε τις αναπνευστικές οδούς του θύματος με μαξιλάρι που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος. Την ώρα της επίθεσης στο χώρο βρισκόταν μόνο το σκυλάκι.

Οι αστυνομικοί βρήκαν ένα παραβιασμένο έπιπλο που περιείχε χρυσά εγκόλπια.

Τον 47χρονο αναζήτησε φίλος του, επίσης Αρχιμανδρίτης που ιερουργεί σε Ιερό Ναό στα Πευκάκια, καθώς δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις του. Αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής εκτιμούν πως πρόκειται για ληστεία μετά φόνου.

Το θύμα ιερουργούσε σε Ιερό Ναό της Πεντέλης και δεν είχε προσωπικές ή οικονομικές διαφορές με κανέναν. Οι αστυνομικοί μέχρι να πάρουν στα χέρια τους τα εργαστηριακά αποτελέσματα για τυχόν ταυτοποίηση γενετικού υλικού ή δακτυλικών αποτυπωμάτων του δράστη, θα δημιουργήσουν έναν πρώτο κύκλο υπόπτων από το ευρύτερο περιβάλλον του θύματος.

Δημοφιλή