Ένας χάρτης με τις ισχυρότερες εταιρικές φίρμες του κόσμου ανά χώρα

Ένας χάρτης με τις ισχυρότερες εταιρικές φίρμες του κόσμου ανά χώρα

Στην σημερινή παγκοσμιοποιημένη οικονομία που μια αμερικανική φίρμα είναι δημοφιλής ακόμη και στην πιο μικρή χώρα της Νότιας Ασίας, τα μεγέθη ορισμένων εταιρειών είναι δηλωτικά και της δύναμης που προσδίδουν σε μια χώρα. Πολλές φορές δε μια εταιρική φίρμα μετατρέπεται σε...σήμα κατατεθέν της χώρας που την φιλοξενεί.

Ποιες όμως είναι οι μεγαλύτερες εταιρικές φίρμες στον κόσμο ανά χώρα;

Αυτός ο χάρτης που έφτιαξε η καλά ενημερωμένη ιστοσελίδα Ηow Much, αποκαλύπτει τις μεγαλύτερες εταιρικές φίρμες σε επιλεγμένες χώρες. Και όπως θα δείτε είναι τόσο γνωστές διεθνώς που τις περισσότεροι θα τις αναγνωρίσετε αμέσως αλλά...ίσως να μην γνωρίζετε και την «εθνικότητά» τους.

Όπως θα δείτε η μεγάλη ανατροπή έχει γίνει στις ΗΠΑ αφού η Google φέτος ξεπέρασε την Αpple ενώ αξιοσημείωτη είναι η δεύτερη θέση της Νότιας Κορεάς με την Samsung και η τρίτη θέση της Κίνας με την τράπεζα ICBC.

Μάλιστα οι τράπεζες είναι οι πιο μεγάλες και «δυνατές» εταιρικές φίρμες σε συνολικά επτά χώρες.

Πως θα διαβάστε τον χάρτη: Κάθε εταιρική φίρμα που θα δείτε, είναι η μεγαλύτερη στη χώρα που φαίνεται στον χάρτη. Η κάθε χώρα εμφανίζεται με διαφορετικά μέγεθος, που δεν αντιστοιχεί στη γεωγραφική έκταση αλλά στο μέγεθος της μεγαλύτερης εταιρείας που φιλοξενεί. Τα δε χρώματα υποδηλώνουν το πόσο ισχυρή είναι μια εταιρική φίρμα.

Δημοφιλή