«Μα πώς ζούσαν τότε;». Όταν τα παιδιά έρχονται σε επαφή με αντικείμενα από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν

«Μα πώς ζούσαν τότε;». Όταν τα παιδιά έρχονται σε επαφή με αντικείμενα από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν

Ένα αναλογικό τηλέφωνο, ένα Gameboy και ένα walkman, τρία αντικείμενα από το παρελθόν που σε κάποιους ξυπνούν νοσταλγικές αναμνήσεις και σε άλλους φαντάζουν σαν αρχαιολογικά ευρήματα.

Ο δημοσιογράφος της αυστραλιανής τηλεοπτικής εκπομπής, The Today Show's, ο Tim Gilbert, επισκέφτηκε τους μαθητές ενός δημοτικού σχολείου στο Σίδνεϊ και παρουσίασε στους μαθητές αυτά τα τρία αντικείμενα.

Ένα από τα κορίτσια είπε πως είχε δει αυτά τα αντικείμενα στο μουσείο. Κάποιος άλλος μαθητής θεώρησε πως η χρήση τους ήταν πολύπλοκη πριν βρει τον τρόπο λειτουργίας τους.

Εντυπωσιασμένοι δήλωσαν με το Gameboy της Nintendo το οποίο ήταν εξωφρενικά δημοφιλές τη δεκαετία του 90.

Όμως το Walkman ήταν αυτό που τους μπέρδεψε περισσότερο. Κάποιο από τα κορίτσια διερωτήθηκε πώς ήταν δυνατόν να ζουν κατ΄αυτόν τον τρόπο οι άνθρωποι εκείνη την εποχή.

«Νιώθω άσχημα για εκείνους τους ανθρώπους, ήταν τόσο πολύπλοκο να ακούσεις τη μουσική του Μάικλ Τζάκσον» είπε ένα από τα παιδιά.

Κάποια στιγμή τέθηκε το ερώτημα στα παιδιά εάν θα προτιμούσαν κάποιο από αυτά τα αντικείμενα αντί ενός iphone. Παραδόξως αρκετά ήταν εκείνα τα παιδιά που εξέφρασαν την προτίμησή τους για τα συγκεκριμένα αντικείμενα λέγοντας πως ορισμένες φορές το iphone μπορεί να γίνει κουραστικό λόγω της υπερβολικής τεχνολογίας που το χαρακτηρίζει.

Δημοφιλή