Τα στημένα πλήγωσαν τον ΠΑΟΚ, ήττα 3-0 από την Σάλκε και αντίο Ευρώπη

Τα στημένα πλήγωσαν τον ΠΑΟΚ, ήττα 3-0 από την Σάλκε και αντίο Ευρώπη
MotionTeam

Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε δυο γκολ από στημένες φάσεις κόντρα στην Σάλκε που επικράτησε με 3-0 μέσα στην Τούμπα με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να αποχαιρετά το Europa League με κάτω το κεφάλι.

Με τον ΠΑΟΚ να έχει αρκετούς παίκτες του σε πολύ κακή μέρα, Αθανασιάδης, Σάχοβ, Μπίσεσβαρ, Κρέσπο, Τζάλμα Κάμπος και με τα στημένα να τον πληγώνουν γνώρισε την ήττα με 3-0 από την Σάλκε και αποχαιρέτησε ουσιαστικά το Europa League με κάτω το κεφάλι και μια βαριά ήττα μέσα στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε μόνο στο πρώτο ημίχρονο, μέχρι να δεχθεί το πρώτο γκολ στο 27' και μετά κατέρρευσε ενώ στο δεύτερο μέρος η αλλαγή του Μυστακίδη μόνο σε καλό δεν βγήκε στον Ίβιτς που είδε τους παίκτες του να απειλούν ξανά στο 92' με τον Ουάρντα και ενώ η Σάλκε χωρίς να ανεβάζει ρυθμούς να έχει ήδη πετύχει δυο ακόμη τέρματα να έχει φτάσει ήδη σε σκορ πρόκρισης με το 3-0.

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΜΕΤΑ ΤΟ 1-0 Ο ΠΑΟΚ

Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ που είχε μπει καλύτερα στο ματς από την Σάλκε και είχε τις πρώτες φάσεις στο παιχνίδι, μέχρι και δοκάρι με τον Μάτος στο 5', κατέρρευσε μετά το πρώτο γκολ που δέχτηκε στο 27' και εν συνεχεία δεν φάνηκε ξανά στο παιχνίδι παρά μόνο στις καθυστερήσεις.

Γήπεδο: "Τούμπα"

Διαιτητής: Javier Estrada (Ισπανία)

Βοηθοί: Miguel Martínez (Ισπανία), Teodoro Sobrino (Ισπανία)

Επιπρόσθετοι βοηθοί: Alejandro Hernandez (Ισπανία), Ricardo De Burgos (Ισπανία)

4ος: Pau Cebrián Devís (Ισπανία)

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Λέο Μάτος, Φερνάντο Βαρέλα, Μαλεζάς, Χοσέ Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάχοβ, Μπίσεσβαρ (76' Πέντρο Ενρίκε), Μυστακίδης (55' Τζάλμα Κάμπος), Αθανασιάδης (85' Ουάρντα).

ΣΑΛΚΕ (Βάιντσιρλ): Φέρμαν, Σεπφ (46' Κέχρερ), Χέβεντες, Νάλντο, Νάστασιτς, Κολάσινατς, Σταμπουλί, Γκορέτσκα, Μαξ Μάιερ, Καλιτζούρι (78' Κονοπλιάνκα), Μπούργκσταλερ (84' Χούντελαρ).

Γκολ: 27' Μπούργκσταλερ, 82' Μάξ Μάιερ, 90' Χούντελαρ

Κίτρινες: 34' Λέοβατς, 56' Μάτος, 89' Βαρέλα/6' Σεπφ, 50' Γκορέτσκα, 56' Κολάσινατς, 67' Νάστασιτς

Κόκκινες:

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ο Βλάνταν Ίβιτς είχε δείξει το τελευταίο διάστημα ότι προετοίμαζε την ομάδα του για να υποδεχθεί την Σάλκε με ένα 3-5-2 και αυτό παρέταξε στην Τούμπα σε ένα σύστημα που ήταν περισσότερο σαν 3-4-1-2. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Γλύκος. Η τριάδα της άμυνας από δεξιά προς τα αριστερά αποτελούνταν από τους Βαρέλα, Μαλεζά και Κρέσπο. Η τετράδα μπροστά τους ήταν ο Μάτος, με τον Λέοβατς στα δυο άκρα και τα κεντρικά χαφ οι Τσίμιροτ και Σαχόβ. Μπροστά τους ως δεκάρι έπαιξε ο Μπίσεσβαρ και μπροστά στην επίθεση ήταν οι Μυστακίδης, Αθανασιάδης.

Από την πλευρά του και ο τεχνικός της Σάλκε, Μάρκο Βάιντσιρλ, χρησιμοποίησε και αυτός ανάλογο σύστημα για την ομάδα του. Στο 3-5-2 που χρησιμοποίησε κάτω από τα γκολπόστ έπαιξε ο Φέρμαν και οι τρεις της άμυνας ήταν οι Χέβεντες, Νάλντο και Νάστασιτς. Τα δυο μπακ-χαφ ήταν οι Σεπφ, Κολάσινατς και οι τρεις στο κέντρο οι Σταμπουλί, Γκορέτσκα, Μαξ Μάιερ και το δίδυμο της επίθεσης οι Καλιτζούρι, Μπούργκσταλερ.

ΔΟΚΑΡΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ Ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ με 30.000 φίλους στο πλευρό του μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και πίεσε κυρίως από τα αριστερά στην αρχή με τους Μυστακίδη, Λέοβατς να δημιουργούν πονοκεφάλους στην άμυνα της Σάλκε. Μόλις στο 5' μάλιστα οι παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ αλλά στάθηκαν άτυχοι. Συγκεκριμένα ο Μυστακίδης από τα αριστερά έκανε ωραία ενέργεια και μια παράλληλη συρτή μπαλιά που κόντραρε και έφτασε στα δεξιά στον ανενόχλητο Μάτος. Ο Βραζιλάνος έκανε το πλασέ από τα πέντε μέτρα αλλά η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού και έφυγε έξω.

Η Σάλκε από την πλευρά της δεν μπορούσε να απειλήσει με τον ΠΑΟΚ να είναι ελαφρά καλύτερος στο πρώτο διάστημα του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Γερμανοί φάνηκαν απειλητικοί για πρώτη φορά στο 17' με τον Γκορέτσκα να σουτάρει και την μπάλα να πηγαίνει έξω.

Οι παίκτες του Ίβιτς είχαν μια ακόμα καλή στιγμή στο 19' όταν ο Μυστακίδης έδωσε ωραία στον Λέοβατς αυτός προσπάθησε να σουτάρει αλλά περισσότερο έκανε τσαφ με τον Φέρμαν να αποκρούει. Η απάντηση από πλευράς των φιλοξενούμενων ήρθε στο 24' όταν ο Κολάσινατς από μακριά έπιασε ένα δυνατό συρτό του αλλά ο Γλύκος μπλόκαρε σταθερά.

ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΓΚΟΛ Η ΣΑΛΚΕ

Στην δεύτερη της φάση η Σάλκε κατάφερε και άνοιξε το σκορ εκμεταλλευόμενη την κακή συνολική αντίδραση της άμυνας του ΠΑΟΚ σε ένα φάουλ από τα αριστερά. Ο Νάλντο πήρε την κεφαλιά, πηδώντας ψηλότερα από τον Μαλεζά, ο Γλύκος έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε με την μπάλα να πηγαίνει προς τον Μπουργκστάλερ ο οποίος είχε ξεφύγει από την επιτήρηση των Κρέσπο, Μυστακίδη και από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Μετά το γκολ η απόδοση του ΠΑΟΚ έπεσε κατακόρυφα με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να αντιδράσουν αλλά να μην μπορούν. Ο Αθανασιάδης δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, να φανεί απειλητικός και ουσιαστικά μόνο ο Μυστακίδης και οι Λέοβατς, Μάτος προσπαθούσαν να γίνουν επικίνδυνοι για την εστία της Σάλκε.

Από την πλευρά τους μετά το γκολ που πέτυχαν οι Γερμανοί και ενώ κανείς θα περίμενε να βγουν μπροστά για να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ δεν απείλησαν και άλλο την εστία του Γλύκου και το 0-1 έμεινε μέχρι τη λήξη του πρώτου 45λεπτου.

ΒΓΗΚΕ Ο ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ, ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕ Ο ΠΑΟΚ

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με μια αλλαγή για την Σάλκε καθώς ο Βάιντσιρλ έβγαλε από την αναμέτρηση τον Σεπφ που είχε και κάρτα από το πρώτο μέρος και έβαλε στη θέση του τον Κέχρερ χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στην διάταξη της ομάδας του και στον τρόπο που έπαιζαν οι φιλοξενούμενοι.

Ο ΠΑΟΚ όντας πίσω στο σκορ προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα, να βρει διαδρόμους προς την εστία της Σάλκε αλλά δεν τα κατάφερε καθώς δεν μπορούσε κυρίως να απειλήσει, ούτε από πλάγια, ούτε από το κέντρο, ούτε με μακρινά σουτ, ούτε καν εκμεταλλευόμενος κάποιες στημένες φάσεις.

Μάλιστα στο 55' ο Ίβιτς έβγαλε τον καλύτερο παίκτη του έως εκείνο το σημείο, τον Μυστακίδη, για να περάσει στη θέση του τον Τζάλμα Κάμπος και ο ΠΑΟΚ έχασε ένα επιθετικό του όπλο. Και αυτό γιατί ο Κάμπος που μπήκε στο ματς δεν πρόσφερε όσα ο Έλληνας άσος που ήταν αρκετά δραστήριος το διάστημα που έπαιζε.

Βέβαια από την πλευρά της και η Σάλκε στο πρώτο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου έδειξε ότι της αρκούσε το υπέρ της 1-0 και δεν πίεζε για ένα ακόμη γκολ έχοντας απλά την κυκλοφορία της μπάλας και βγάζοντας χωρίς προβλήματα την μπάλα από την άμυνα της.

Ο Ίβιτς προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα στο 75' με την είσοδο του Πέντρο Ενρίκε αντί του Μπίσεσβαρ αλλά ούτε η παρουσία του Ενρίκε έδωσε πνοή στον ΠΑΟΚ. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να βρουν ένα σουτ με τον Μάτος στο 81΄το οποίο έφυγε αρκετά έξω.

ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΣΕ ΟΚΤΩ ΛΕΠΤΑ Η ΣΑΛΚΕ

Οι γηπεδούχοι που στο δεύτερο μέρος είχαν ρίξει τους ρυθμούς τους ανέβηκαν λίγο με τις αλλαγές που έγιναν και κατάφεραν στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης να πετύχουν δυο γκολ ακόμα και να φτάσουν σε σκορ πρόκρισης. Αρχικά στο ο Χέβεντες έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μάτος απλά παρατηρεί τον Μαξ Μάιερ κι αυτός με κεφαλιά από το κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών ο ΠΑΟΚ δέχτηκε και τρίτο γκολ όταν σε ένα φάουλ από τα αριστερά ο Μαξ Μάιερ εκτέλεσε ο Γλύκος απομακρύνει λανθασμένα με την άμυνα του ΠΑΟΚ να μην μπορεί να διώξει και ο Χούντελαρ που είχε περάσει λίγα λεπτά νωρίτερα στο παιχνίδι με σουτ έκανε το 3-0.

Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να απειλήσουν στο 92' που έπιασε ένα δυνατό σουτ αναγκάζοντας τον Φέρμαν να διώξει σε κόρνερ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το δοκάρι του Μάτος στο 5'. Στην πρώτη του καλή στιγμή στην αναμέτρηση ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ με τον Μάτος αλλά ο Βραζιλιάνος είδε το πλασέ του από τα τρία μέτρα να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι και να φεύγει άουτ. Αν σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι άνοιγαν το σκορ η ροή του αγώνα θα ήταν σίγουρα διαφορετική.

Πηγή: sport24.gr

Δημοφιλή