Αιματηρή έκρηξη στην Τουρκία κοντά στα σύνορα με τη Συρία

Αιματηρή έκρηξη στην Τουρκία κοντά στα σύνορα με τη Συρία
Αρχείου
Αρχείου
AFP via Getty Images

Ένα παιδί σκοτώθηκε και 17 άλλα άτομα τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο που βρισκόταν στον κήπο συγκροτήματος κατοικιών στην πόλη Βιρανσεχίρ, στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας την Παρασκευή, όπως ανέφερε στο Reuters το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας.

Τα αρχικά ευρήματα έδειξαν πως ένα άγνωστο άτομο που θεωρείται πως ήταν μεταξύ 18 και 20 ετών είχε παρκάρει το αυτοκίνητο, που ήταν φορτωμένο με εκρηκτικά, έξω από το συγκρότημα το απόγευμα, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο Anadolu πως δήλωσε ο κυβερνήτης της Σανλιούρφα, Γκουνγκόρ Αζίμ Τούνα.

«Μια τρομοκρατική επίθεση έλαβε χώρα καθώς πυροδοτήθηκε βόμβα εξ αποστάσεως. Στο συγκρότημα προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές» αναφέρεται πως δήλωσε ο Γκουνγκόρ.

Η έκρηξη προκάλεσε σπάσιμο τζαμιών σε αρκετά κτίρια που βρίσκονταν κοντά, και έγινε αισθητή σε όλη τη γειτονιά, δήλωσε μάρτυρας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγ, έκανε λόγο στο Twitter για τρομοκρατική επίθεση, λέγοντας πως στόχευσε δικαστές, εισαγγελείς και υπαλλήλους. Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

Δημοφιλή