Έρευνα: Σχεδόν τα μισά από τα παντρεμένα ζευγάρια στην Ιαπωνία δεν κάνουν ποτέ sex

Έρευνα: Σχεδόν τα μισά από τα παντρεμένα ζευγάρια στην Ιαπωνία δεν κάνουν ποτέ sex
Atsushi Yamada via Getty Images

Πριν από λίγο καιρό δημοσίευμα των Japan Times, έθιγε το ζήτημα της υπογεννητικότητας, επικαλούμενο έρευνα πάνω στη σεξουαλική ζωή των Ιαπώνων ηλικίας 18-34 ετών, η οποία έδειξε πως περίπου το 70% των ανύπαντρων ανδρών και γυναικών δεν έχουν κάποιου είδους ερωτική σχέση.

Νέα έρευνα ωστόσο καταδεικνύει ότι σχεδόν το ήμισυ των παντρεμένων ζευγαριών στην Ιαπωνία εξίσου δεν συνευρίσκονται ερωτικά. Συγκεκριμένα το 47,2% των παντρεμένων ανδρών και γυναικών δεν είχαν κάνει σεξ για περισσότερο από έναν μήνα και δήλωναν ότι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει στο εγγύς μέλλον, σύμφωνα με του ερευνητές από τον Σύνδεσμο Οικογενειακού Προγραμματισμού στην Ιαπωνία.

Τα ευρήματα φυσικά ήρθαν για να προσθέσουν νέες ανησυχίες στην ασιατική χώρα για το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων.

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν στοιχεία από 655 παντρεμένα ζευγάρια ηλικίας μεταξύ 16-49 ετών, στα τέλη του περασμένου έτους.

Ο αριθμός των παντρεμένων ζευγαριών που δεν έρχονταν σε ερωτική επαφή ήταν αυξημένος κατά 2,6% σε σχέση με έρευνα που είχε διεξαχθεί το 2014.

«Η τάση του να απέχει κάποιος παντρεμένος από τις σεξουαλικές συνευρέσεις έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο» ανέφερε ο πρόεδρος του συνδέσμου, Κούνιο Κιταμούρα, μιλώντας στα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Μεταξύ των ερωτηθέντων, περισσότερο από το 22% των γυναικών είπαν ότι βρίσκουν το σεξ «ενοχλητικό». Στο μεταξύ, το 35,2% των ανδρών είπαν ότι κουράζονται τόσο πολύ στις δουλειές τους που δεν βρίσκουν ενέργεια για να κάνουν σεξ. Παράλληλα ένα μικρότερο ποσοστό από αυτούς ανέφερε ότι βλέπουν τις συζύγους τους ως μέλη της οικογένειας και όχι ως σεξουαλικούς συντρόφους ή ότι η σεξουαλική τους ζωή έχει «ξεθυμάνει» μετά τη γέννηση ενός παιδιού.

Πάντως, λαμβάνοντας υπόψιν τις τρέχουσες τάσεις, αν τα πράγματα συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό ο πληθυσμός της Ιαπωνίας από τα 127 εκατομμύρια αναμένεται να μειωθεί στα 86 έως το 2060, δεδομένου ότι το ποσοστό γονιμότητας ανά γυναίκα ανέρχεται στο 1,4 %, σχολιάζει ο Independent.

Δημοφιλή