Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε την πίκρα της Σάλκε με τεσσάρα επί της Βέροια

Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε την πίκρα της Σάλκε με τεσσάρα επί της Βέροιας
MotionTeam

Με μπροστάρηδες τους Πέντρο Ενρίκε και Αλεκσάντρ Πρίγιοβιτς ο ΠΑΟΚ έφθασε στο άνετο 4-0 επί της Βέροιας. Γκολάρα από τον Δημήτρη Πέλκα, θετικά στοιχεία και ο Αμρ Ουάρντα.

Δεν υπήρχε καλύτερο "φάρμακο" για τον ΠΑΟΚ προκειμένου να ξεπεράσει το 0-3 από τη Σάλκε την περασμένη Πέμπτη, από μία άνετη νίκη επί της Βέροιας. Κι αυτή ήρθε με σκορ 4-0 και τους τρεις νεοαποκτηθέντες (Ενρίκε, Πρίγιοβιτς-κυρίως οι δυο τους-και Ουάρντα) να εμφανίζονται ιδιαίτερα κεφάτοι.

-Ο Ενρίκε έκλεψε τη μπάλα και έκανε το 1-0, ενώ κέρδισε και το πέναλτι για το δεύτερο τέρμα του δικεφάλου).

-Ο Πρίγιοβιτς σκόραρε και πάλι δις και έφτασε στα πέντε γκολ σε έξι ματς.

-Ο Ουάρντα εκτέλεσε το κόρνερ στο τρίτο γκολ και έδωσε την ασίστ στον Πέλκα για το φανταστικό γκολ που σημείωσε.

Βέβαια, στην άνετη επικράτηση του Δικεφάλου βοήθησε και η άμυνα της Βέροιας-κυρίως ο Σισοκό στη φάση του πρώτου γκολ-με φθηνά λάθη που έγιναν.

Στα αξιοσημείωτα ακόμη, η πρώτη συμμετοχή με τη φανέλα του ΠΑΟΚ του 18χρονου τερματοφύλακα, Μάριου Σιαμπάνη, που σε δύο φάσεις ξεδίπλωσε το ταλέντο του για το οποίο όλοι μιλάνε με τα καλύτερα λόγια.

Προς το τέλος του αγώνα, ο κόσμος του ΠΑΟΚ έστησε το δικό του πάρτι στις κερκίδες, ζητώντας διπλό από την ομάδα του μέσα στην Σάλκε.

Killer o Πρίγιοβιτς

Ο Βλάνταν Ίβιτς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σχηματισμό 4-2-3-1, ξεκινώντας στη βασική ενδεκάδα για πρώτη φορά τους Ουάρντα και Πρίγιοβιτς, όπως και τον Κάτσε μετά την επιστροφή του από τον δανεισμό. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γλύκος, δεξί μπακ ο Μάτος, αριστερό ο Κίτσιου και κεντρικοί αμυντικοί οι Βαρέλα και Μαλεζάς. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Κάτσε και Σάχοφ, με τον Ουάρντα πιο προωθημένο ως "δεκάρι". Αριστερά ξεκίνησε ο Ενρίκε και δεξιά ο Κάμπος, με τον Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι ο Ουάρντα άλλαζε θέση με τον Κάμπος μέσα στο παιχνίδι.

Ο Ράτκο Ντόστανιτς στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Βέροιας επέλεξε σύστημα 4-5-1, με τον Λόπεθ στην εστία, τους Σισοκό και Ασίγκμπα δίδυμο στις θέσεις των στόπερ, δεξιά τον Βασιλαντωνόπουλο και αριστερά τον Αντονιάν. Αμυντικά χαφ ήταν οι Τομάς και Μπαλάφας, με τον Άρτσε σε ρόλο επιτελικού μέσου. Δεξί χαγ ήταν ο Σαρπόνγκ, αριστερό ο Στόιτσεφ και μοναδικός προωθημένος στην επίθεση ο Καπετάνος.

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Γεώργιος Μπλάνας (Μεσσηνίας)

Βοηθοί: Σπυρίδων Βασιλόπουλος (Έβρου) & Κωνσταντίνος Κωνστάντιος (Εύβοιας)

Τέταρτος διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)

ΠΑΟΚ (Β. Ίβιτς): .Γλύκος (Σιαμπάνης 63΄), Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς (Πούγγουρας 54΄), Κίτσιου, Σάχοφ, Κάτσε, Ουάρντα, Κάμπος (Πέλκας 69΄), Ενρίκε, Πρίγιοβιτς.

Βέροια: (Ρ. Ντόστανιτς): Λόπεθ, Ασίγκμπα, Αντονιάν, Σισοκό, Βασιλαντωνόπουλος, Τομάς (Μπελαΐντ 58΄), Μπαλάφας, Στόιτσεφ (Λινάρδος 77΄), Άρτσε (Μίλιεβιτς 67΄), Σαρπόνγκ, Καπετάνος.

Γκολ: Ενρίκε17΄, Πρίγιοβιτς 42΄ (πεν.), 50΄, Πέλκας 72΄

Κίτρινες κάρτες: Σάχοφ 82΄ / Τομάς 32΄, Σισοκό 65΄

Κόκκινες κάρτες:-

Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό στα πρώτα λεπτά, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να πάρει τα ηνία κυκλοφορώντας την μπάλα. Με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου σημειώθηκε η πρώτη καλή φάση, με ατομική ενέργεια του Ενρίκε από αριστερά, και σουτ που απέκρουσε ο Λόπεθ. Μετά το 10λεπτο αξίζει να σημειωθεί ότι άλλαξαν θέσεις οι Ουάρντα και Κάμπος, με τον Αιγύπτιο να περνάει δεξιά και τον Ανγκολέζο να συγκλίνει πίσω από τον Πρίγιοβιτς.

Στο 17ο λεπτό ο Πέντρο Ενρίκε άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ, πετυχαίνοντας ένα γκολ-δώρο από τον Σισοκό που έκανε τραγικό λάθος. Ο κεντρικός αμυντικός της Βέροιας πήγε να γυρίσει την μπάλα με τακουνάκι στον τερματοφύλακά του, όμως δεν την πάτησε καλά προς τα πίσω, με τον Βραζιλιάνο εξτρέμ του Δικεφάλου να το εκμεταλλεύεται και να σκοράρει αφότου απέφυγε και τον Λόπεθ στο τετ α τετ. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του, με τον Κάμπος να βρίσκεται ολομόναχος στην περιοχή από πλάγια θέση, να σουτάρει με την άνεσή του, όμως πάνω στον Λόπεθ που είχε σωστή θέση και απέκρουσε.

Η Βέροια διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο 23ο λεπτό, σε φάση που ο Βαρέλα φάνηκε να σπρώχνει τον Καπετάνο μέσα στην περιοχή. Ο Μπλάνας ωστόσο υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 27΄ ζήτησε πέναλτι ο ΠΑΟΚ για χέρι του Ασίγκμπα σε σουτ του Πρίγιοβιτς, με τον Μπλάνα να δείχνει και πάλι "παίζετε". Ωστόσο το ριπλέι δεν τον δικαίωσε ούτε σε αυτή τη φάση, καθώς φάνηκε πως υπήρχε χέρι του Ασίγκμπα και έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Ο ρέφερι του αγώνα έκανε έτσι δύο λάθη σε μικρό χρονικό διάστημα. Στο 30΄ ο Σαρπόνγκ επιχείρησε ένα σουτ έξω από την περιοχή που έφυγε ψηλά άουτ. Στο 39΄ κεφαλιά του Μπαλάφα μετά από εκτέλεση φάουλ του Σαρπόνγκ κατέληξε άουτ.

Στο 41ο λεπτό ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι. Ο Ενρίκε μπήκε στην μεγάλη περιοχή και ο Βασιλαντωνόπουλος τον βρήκε στον βηματισμό, ανατρέποντάς τον. Ο Μπλάνας έδειξε την άσπρη βούλα και ο Πρίγιοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Λόπεθ που έπεσε σωστά αλλά δεν μπόρεσε να αποκρούσει. Έτσι, έγινε το 2-0 στο 42΄, με τον Σερβοελβετό επιθετικός να σκοράρει για τέταρτη φορά με την ασπρόμαυρη φανέλα και τρίτη στο πρωτάθλημα. Το ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 2-0, με τον ΠΑΟΚ να έχει τον απόλυτο έλεγχο, πετυχαίνοντας βέβαια δύο γκολ-"δώρα", που του έδωσε πολύ "φθηνά" η άμυνα της Βέροιας.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γρήγορο γκολ για τον ΠΑΟΚ. Στο 50΄ ο Πρίγιοβιτς ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, διπλασιάζοντας τα προσωπικά του τέρματα στο παιχνίδι και φτάνοντας παράλληλα τα πέντε γκολ σε έξι ματς. Ο Ουάρντα εκτέλεση κόρνερ από δεξιά και ο 26χρονος σέντερ φορ έπιασε εξαιρετική κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι γωνία, στα δίχτυα. Στο δεύτερο μέρος οι μεσοεπιθετικοί του Δικεφάλου άλλαξαν και πάλι θέσεις, με τον Κάμπος να περνάει αριστερά, τον Ενρίκε δεξιά και τον Ουάρντα "δεκάρι".

Με το παιχνίδι ουσιαστικά να έχει κριθεί από νωρίς, ο Βλάνταν Ίβιτς πέρασε ως αλλαγή τον νεαρό τερματοφύλακα Μάριο Σιαμπάνη στο 63ο λεπτό, βγάζοντας τον Γλύκο. Ο 18χρονος έκανε ντεμπούτο σε επίσημο παιχνίδι στην εστία του Δικεφάλου. Νωρίτερα, στο 58΄ είχε βάλει τον επίσης νεαρό Πούγγουρα στη θέση του Μαλεζά. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την αλλαγή ο Ίβιτς ζήτησε από τον Γλύκο να δώσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Κάμπος (προφανώς για να τον βοηθήσει ψυχολογικά ώστε να σκοράρει). Βέβαια, ο Ανγκολέζος το κράτησε για λίγα λεπτά καθώς στο 69΄ αντικαταστάθηκε από τον Πέλκα που το φόρεσε.

Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει αισθητά, καθώς το αποτέλεσμα είχε κριθεί. Στο 71΄ απείλησε η Βέροια με τον Μπαλάφα να χάνει μεγάλη ευκαιρία, αστοχώντας από θέση βολής. Στο επόμενο λεπτό, ο Πέλκας πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι ως αλλαγή. Ο μεσοεπιθετικός του Δικεφάλου πήρε ασίστ από τον Ουάρντα (η δεύτερή του στο ματς) και έσκαψε άψογα την μπάλα με ψηλοκρεμαστό πλασέ πάνω από τον Λόπεθ για να διαμορφώσει το 4-0 στο 72ο λεπτό. Στο 78΄ ο ΠΑΟΚ είχε νέα καλή στιγμή με σέντρα του Ουάρντα από δεξιά και κεφαλιά του Ενρίκε που πέρασε άουτ.

Στο 80΄ ο Σιαμπάνης μπλόκαρε σταθερά απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπελαΐντ. Στο 87΄ ο Καπετάνος σούταρε και η μπάλα κόντραρε στον Βαρέλα και έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 89΄ ο Πρίγιοβιτς έπιασε ωραίο σουτ, με την μπάλα να κοντράρει στον Σισοκό και να καταλήγει κόρνερ, ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λόπεθ που δεν είχε περιθώρια αντίδρασης. Η τελευταία φάση της αναμέτρησης σημειώθηκε στο δεύτερο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Σαρπόνγκ να δοκιμάζει μακρινό σουτ και τον Σιαμπάνη να αποκρούει σε κόρνερ εντυπωσιακά κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου. Μετά το σφύριγμα της λήξης οι φίλαθλοι ζήτησαν διπλό στη Γερμανία.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ. Ο Σισοκό έκανε ένα τραγικό λάθος με το τακουνάκι προς τα πίσω και ο Ενρίκε το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ανοίγοντας νωρίς το σκορ. Έτσι, έγινε πιο εύκολο το έργο του Δικεφάλου για τη συνέχεια του παιχνιδιού, χάρη στο δώρο του κεντρικού αμυντικού της Βέροιας.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Μπλάνας και οι βοηθοί του έκαναν αρκετά σημαντικά λάθη. Στο πρώτο ημίχρονο δεν υποδείχτηκαν δύο πέναλτι. Ένα για τη Βέροια σε σπρώξιμο του Βαρέλα στον Καπετάνο και ένα για τον ΠΑΟΚ σε χέρι του Ασίγκμπα μετά από σουτ του Πρίγιοβιτς. Επίσης, ο πρώτος βοηθός Κωνστάντιος, είχε κάποιες λάθος υποδείξεις σε περιπτώσεις οφσάιντ.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Ενρίκε πήρε τη δόξα από τον Πρίγιοβιτς. Ο Σερβοελβετός φορ σκόραρε δύο φορές, όμως ο Βραζιλιάνος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ και κέρδισε το πέναλτι για το δεύτερο γκολ, κάνοντας έτσι πιο εύκολα τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το καταπληκτικό γκολ του Πέλκα. Μπήκε στο 69΄ ως αλλαγή στον αγώνα και τρία λεπτά αργότερα πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με ψηλοκρεμαστό πλασέ, σκάβοντας την μπάλα άψογα πάνω από τον Λόπεθ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Σισοκό που έκανε τραγική εμφάνιση με αρκετά λάθη. Αποκορύφωμα το τακουνάκι προς τα πίσω που επιχείρησε στο 17', δίνοντας "δώρο" στον Ενρίκε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ. Επίσης, στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσε ακόμη και να αποβληθεί για σκληρό μαρκάρισμα στον Ουάρντα.

Πηγή: sport24.gr

Δημοφιλή