Μα ποιος εγκαταλείπει μέσα στην παγωνιά 1.800 νεογέννητα κοτοπουλάκια;

Μα ποιος εγκαταλείπει μέσα στην παγωνιά 1.800 νεογέννητα κοτοπουλάκια;

Εργαζόμενοι για την υγιεινή και καλη διαβίωση ζώων στην ανατολική Αγγλία ερευνούν πώς περίπου 1.800 κοτοπουλάκια εγκαταλείφθηκαν σε χωράφι απροστάτευτα από το κρύο την περασμένη Παρασκευή. Αρμόδιος για τις έρευνες από την Βασιλική Κοινότητα για την Πρόληψη ενάντια στη βία κατά των ζώων (rspca) όταν τον ειδοποίησαν για το συμβάν ανέφερε ότι πρώτη φορά γίνεται μάρτυρας μίας τέτοιας πράξης

«Τα κλωσσόπουλα ήταν μόλις μίας ημέρας», αναφέρει ο επιθεωρητής, Justin Stubbs, σε γραπτή του δήλωση. «Δυστυχώς μερικά είχαν ήδη πεθάνει ενώ άλλα ήταν σε πολύ κακή κατάσταση» ανέφερε παραδεχόμενος ότι εκείνα των οποίων η υγεία δεν ήταν καλή θα προχωρούσαν σε ευθανασία.

«Δεν έχω ξαναδει κάτι το τόσο τρομερά γελοίο. Έχουμε πολλές φορές έρθει αντιμέτωποι με 80 ή και 100 εγκαταλελειμμένα ζώα. Έχει συμβεί να βρούμε κουνέλια, ή γουρούνια αλλά 1.800 κοτοπουλάκια; Δεν θα ξεπεράσω ποτέ το γεγονός ότι εγκατέλειψαν τόσα πολλά ανυπεράσπιστα ζώα».

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν τα κλωσσόπουλα εγκαταλείφθηκαν από την πλησιέστερη μονάδα παραγωγής ή από κάποιον άλλο. Κάτοικοι της περιοχής βοήθησαν στη μεταφορά τους.

Δημοφιλή