Με ειδικό σχέδιο δράσης απαντά η ΕΛ.ΑΣ. στους βανδαλισμούς ακυρωτικών μηχανημάτων

Με ειδικό σχέδιο δράσης απαντά η ΕΛ.ΑΣ. στους βανδαλισμούς ακυρωτικών μηχανημάτων
Eurokinissi

Δεν έχουν τέλος οι επιθέσεις με στόχο Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με την Αστυνομία να έχει εκπονήσει σχέδιο δράσης για την αντιμετώπισή τους.

Το βράδυ της Κυριακής σημειώθηκαν ξανά επιθέσεις, αυτή τη φορά με στόχο ακυρωτικά μηχανήματα στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Ειρήνη» στο Μαρούσι. Νεαροί προκάλεσαν φθορές στα μηχανήματα και τράπηκαν σε φυγή.

Μπροστά σε αυτό το σκηνικό η ΕΛ.ΑΣ. σχεδιάζει να τοποθετήσει αστυνομικούς με πολιτικά μέσα σε γραμμές λεωφορείων, τρόλεϊ, συρμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ, προκειμένου να υπάρχει άμεση αντίδραση σε τυχόν μελλοντικά χτυπήματα. Η απόφαση ελήφθη βλέποντας ότι οι νεαροί συνεχώς αιφνιδιάζουν τις Αρχές, που δυσκολεύονται να προβούν σε συλλήψεις.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν συσκέψεις με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΑ για το θέμα, προκειμένου να ληφθούν πρόσθετα αστυνομικά μέτρα σε στάσεις και αφετηρίες λεωφορείων και τρόλεϊ που βρίσκονται σε περιοχές κυρίως γύρω από τα Εξάρχεια και στου Ζωγράφου.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε την περασμένη εβδομάδα όταν μόνο σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 18 επιθέσεις με καταστροφές ακυρωτικών μηχανημάτων και γκράφιτι σε οχήματα, στην οδό Πατησίων, Πλ. Κάνιγγος, Γαλάτσι, Κυψέλη, Ίλιον. Η κλιμάκωση των επιθέσεων προκάλεσε τον επανασχεδιασμό των αστυνομικών μέτρων με βασικό στόχο τις συλλήψεις νεαρών που επιδίδονται σε βανδαλισμούς, κάτι που όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στη συνέχιση των καταστροφών με στόχο Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Το βάρος σε αυτή τη στόχευση συλλήψεων, έπεσε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, η οποία με περίπου 100 αστυνομικούς, θα απασχοληθεί αποκλειστικά με τον εντοπισμό και τις συλλήψεις δραστών τέτοιων καταστροφών. Οι αστυνομικοί της αρμόδιας υπηρεσίας θα προβαίνουν σε διαρκής περιπολίες με μοτοσυκλέτες, στα σημεία όπου έχουν χαρτογραφηθεί ως εκείνα στα οποία σημειώνονται συχνότερα επιθέσεις τέτοιου τύπου.

Δημοφιλή