Ντάισελμπλουμ: Μαζί με το ΔΝΤ το τελευταίο βήμα

Ντάισελμπλουμ: Μαζί με το ΔΝΤ το τελευταίο βήμα

«Έχουμε έντονες συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς για την επιστροφή των θεσμών στην Ελλάδα. Στη συνεδρίαση του Eurogroup θα συνεχίσουμε τη συζήτηση», τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδία, Γερούν Ντάισελμπλουμ προσθέτοντας «Έχουμε καλύψει πολύ δρόμο και στο Eurogroup ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να τον καλύπτουμε».

Ερωτόμενος για τη θέση του Ταμείου είπε «η θέση του Ταμείου έχει αλλάξει. Το ΔΝΤ θέλει να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα και είναι έτοιμο να το κάνει αλλά η απαίτησή του ήταν πάντα να υπάρχει ένα σοβαρό πρόγραμμα, με βαθιές μεταρρυθμίσεις και ρύθμιση του χρέους».

«Προσπαθούμε να συνεχίζουμε να κάνουμε το τελευταίο βήμα μαζί με το ΔΝΤ. Για λόγους εμπιστοσύνης και σταθερότητας θα πρέπει να αξιολογηθεί γρήγορα το β' πρόγραμμα».

Σε ό,τι αφορά στα θέματα ρευστότητας ο κ. Ντάισελμπλουμ τα αξιολόγησε ως μη σημαντικά συμπληρώνοντας ότι δεν πρόκειται να εξεταστούν μέχρι το καλοκαίρι. Όπως εξήγησε, «δεν υπάρχουν έντονες ανάγκες ρευστότητας» για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

Ο επικεφαλής του Eurogroup ερωτόμενος για τις εκλογικές αναμτερήσεις στην ΕΕ απάντησε πως «πάντα υπάρχουν εκλογικές αναμετρήσεις στην Ευρώπη αλλά αυτό δεν με σταματά να κάνω τη δουλειά μου όσο το δυνατόν καλύτερα και πιο γρήγορα».

Για την ανάγκη περαιτέρω μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα ο κ. Ντάισελμπλουμ εξήγησε ότι πρόκειται σύνθετες μεταρρυθμίσεις, προσθέτοντας ότι «εμείς στην Ολλανδία έχουμε εμπειρία αλλά είναι δύσκολο και μη ρεαλιστικό να γίνουν όλες ταυτόχρονα (σσ στην Ελλάδα). Τέλος ο κ. Ντάισελμπλουμ επανέλαβε ότι υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει ακόμη.

Δημοφιλή