H NASA διοργανώνει συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει μία σπουδαία ανακάλυψη πέρα από το ηλιακό μας σύστημα

H NASA διοργανώνει συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει μία σπουδαία ανακάλυψη πέρα από το ηλιακό μας σύστημα
Allen Green via Getty Images

H NASA διοργανώνει συνέντευξη Τύπου, στην οποία πρόκειται να ανακοινώσει μία «σπουδαία ανακάλυψη πέρα από το ηλιακό μας σύστημα».

Kατά τη διάρκεια της συνέντευξης θα γίνουν αποκαλύψεις με σημαντικές πληροφορίες σχετικά με εξωπλανήτες ή πλανήτες που περιστρέφονται σε τροχιά εκτός του ηλιακού μας συστήματος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Στην εν λόγω ανακοίνωση δεν έγινε ωστόσο καμία περαιτέρω αναφορά για το ποιο θα είναι το ακριβές περιεχόμενο της αποκάλυψης.

Σύμφωνα με τον Independent, oι εξωπλανήτες αποτελούν κύρια ελπίδα για ζωή οπουδήποτε αλλού στο σύμπαν, δεδομένου ότι πολλοί έχουν διαπιστώσει κοινά στοιχεία σε αυτούς με τη Γη, γεγονός που ενδέχεται να υποδεικνύει ότι σε αυτούς υπάρχουν δομικά στοιχεία για τη δημιουργία ζωής.

Η συνέντευξη Τύπου θα λάβει χώρα αύριο, 22 Φεβρουαρίου στη 1 το μεσημέρι (ώρα Νέας Υόρκης) και θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω του τηλεοπτικού σταθμού και της ιστοσελίδας της ΝASA.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου θα είναι αστρονόμοι και επιστήμονες του διαστήματος από όλο τον κόσμο. Η NASA ανακοίνωσε ότι το κοινό θα είναι σε θέσει να υποβάλλει ερωτήσεις χρησιμοποιώντας το hashtag #AskNasa κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Δημοφιλή