5 ιστορίες ερωτικών σχέσεων στο γραφείο (με όχι πάντα καλό τέλος)

5 ιστορίες ερωτικών σχέσεων στο γραφείο (με όχι πάντα καλό τέλος)
woman flirting with man in office setting
bdavidsonphoto via Getty Images
woman flirting with man in office setting

Γενικά, το να κάνεις σχέση με κάποιον από τη δουλειά σου, δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Και συνήθως δεν έχει καλό τέλος.

Πέντε διευθυντές μεγάλων εταιριών μοιράζονται με το Bloomberg χαρακτηριστικές ιστορίες που κλήθηκαν να διαχειριστούν.

Kelly Sullivan

Γενική Διευθύντρια, Bedford HR Executive Search & Consulting, Νέα Υόρκη.

Ήμουν σε μια εταιρεία με πάνω από 1.000 εργαζόμενους και ο πρόεδρος προσκάλεσε τους top 60 σε μια σύσκεψη. Υπήρχε πολύ αλκοόλ. Μια από τις προϊστάμενες έκανε κάτι με ένα από τους υπαλλήλους της. Το καταλάβαμε όλοι. Της ζήτησα να είναι διακριτική. Για 10 μήνες λειτούργησαν επαγγελματικά, Μέχρι που την κεράτωσε. Ένα βράδυ κάλεσε το αρμόδιο τμήμα, είπε ότι ο υπάλληλος είχε απολυθεί -δεν είχε- και ότι άλλαξε τις κλειδαριές στο γραφείο του. Τα πράγματα ηρέμησαν αλά μετά εκείνη τον φόρτωσε με πάρα πολύ δουλειά και αναγκαστήκαμε να την απολύσουμε.

Larry Kaplan

Ιδρυτής, Larry Kaplan Consulting, Λος Άντζελες

Εργαζόμουν σε μια μη κερδοσκοπική οργάνωση πολλά χρόνια πριν και είχαμε μια πολύ ικανή υπάλληλο που ποτέ δεν μου είχε δώσει λόγο να την αμφισβητήσω. Χρειάστηκε βοηθό και έτσι τις ανέθεσα την ευθύνη για την πρόσληψη. Προσέλαβε έναν νεαρό που αποδείχθηκε ότι ήταν καλός στη δουλειά του. Ένα χρόνο μετά την πρόσληψή του, ένας από τους υπαλλήλους μου, μου είπε ότι ήταν παντρεμένοι -και πριν την πρόσληψη. Σοκαρίστηκα. Αργότερα έμαθα ότι «έστησε» την όλη διαδικασία πρόσληψης και ότι ερχόντουσαν μαζί κάθε πρωί στη δουλειά αλλά την άφηνε ένα τετράγωνο πιο μακριά από το γραφείο για να φαίνεται ότι φτάνουν ξεχωριστά. Αποφάσισα να τους μιλήσω αλλά την επόμενη μέρα δήλωσαν ασθένεια και οι δύο. Τους τηλεφώνησα, τους έστειλα emails, τους έστειλα επίσημη επιστολή, αλλά καμία απάντηση. Δεδομένου ότι είχαν εγκαταλείψει τις θέσεις τους, απολύθηκαν.

Chloe Rosenthal

Διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού, &Pizza, Washington, Ουάσινγκτον

Προσλάβαμε δύο άτομα και ξεκινούσαν την ίδια ημέρα. Εργάζονταν την ίδια θέση και προφανώς άρχισαν να βγαίνουν. Κανένας δεν το είχε καταλάβει, μέχρι μετά από ορισμένους μήνες που οργανώναμε τα εγκαίνια ενός νέου καταστήματος. Όλο το προσωπικό ετοιμαζόταν για τα εγκαίνια, αλλά εκείνοι με πλησίασαν και μου ανακοίνωσαν ότι δεν θα μπορούσαν να έρθουν στα εγκαίνια γιατί θα πήγαιναν στο δημαρχείο για να παντρευτούν. Έμεινα. Είχαν κρατήσει πολύ επαγγελματική στάση. Πήγαν στο δημαρχείο, παντρεύτηκαν, έκαναν ένα μικρό πάρτι με τούρτα που είχε το logo της εταιρείας μας και επέστρεψαν στη δουλειά. Πρόσφατα απέκτησαν και ένα κοριτσάκι.

Andrew Reeves

Ιδρυτής, Luxe Translation Services, Μπέβερλι Χιλς

Είχαμε έναν νεαρό που έκανε πρακτική, ο οποία έλεγε ανοιχτά ότι ήταν παρθένος. Δεν έβρισκε γοητευτικές τις γυναίκες της ηλικίας του. Έτσι, δυσκολευόμουν κάθε φορά που τον έβλεπα να μιλά με μια μεγαλύτερη γυναίκα από τους εργαζόμενους. Στα γενέθλιά του, αποφάσισα να τον βγάλω έξω και αυτή η μεγαλύτερη υπάλληλος ήρθε μαζί. Έπρεπε να φύγω νωρίς, αλλά στον δρόμο για το σπίτι θυμήθηκα ότι είχα αφήσει κάτι έγγραφα στο γραφείο. Γύρισα πίσω, άνοιξα την πόρτα του γραφείου μου -και ας πούμε απλά ότι έκαναν μια πολύ... ενδιαφέρουσα δραστηριότητα πάνω στο γραφείο μου. Δεν έκανα τίποτα γι' αυτό. Ό,τι συμβαίνει μεταξύ δύο ενήλικων ανθρώπων είναι δική τους δουλειά.

Roberta Matuson

Κυνηγός ταλέντων, Matuson Consulting, Brookline, Mass

Εργαζόμουν ως υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού σε μια εμπορική επιχείρηση στο Χιούστον. Μια ημέρα ένα ζευγάρι δούλευε στο μαγαζί, στη βιτρίνα. Ο χώρος εκεί ήταν αρκετά μικρός και κατέληξαν να τσακώνονται. Είπαν διάφορα άσχημα και νιώσαμε άσχημα όλοι μας. Αναγκάστηκα να κάνω την ψυχολόγο, και ήταν κάπως άβολο, αν σκεφτείτε ότι τότε δεν είχα καν κάποια σχέση.