Αυτές είναι οι πόλεις ανά τον κόσμο με τα πιο ακριβά και φτηνά ενοίκια (και το ατομικό ετήσιο εισόδημα που απαιτείται)

Αυτές είναι οι πόλεις ανά τον κόσμο με τα πιο ακριβά και φτηνά ενοίκια για σπίτι
Painted ladies and San Francisco view on background
SerrNovik via Getty Images
Painted ladies and San Francisco view on background

Στην Ελλάδα και κυρίως στην Αθήνα, η εύρεση ενός διαμερίσματος προς ενοικίαση σε τιμή που να αντιστοιχεί με αυτό που πραγματικά προσφέρει ο ιδιοκτήτης είναι μια δύσκολη εξίσωση. Συχνά ακόμη και ένα μικρό δυάρι για ένα άτομο, στο οποίο ο χρόνος φαίνεται να έχει κολλήσει στη δεκαετία του '70 (μαρμάρινος νεροχύτης, μπάνιο με πλακάκια μέχρι τη μέση του τοίχου και ξύλινα φαγωμένα ρολά) κοστίζει τον μισό και πλέον βασικό μισθό εν έτει 2017.

Πόσο κοστίζει όμως το ενοίκιο στις μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο; Στις περισσότερες τα ενοίκια μοιάζουν απλησίαστα - για τα δικά μας δεδομένα-όπως δείχνει μια νέα μελέτη της Νested η οποία παρουσιάζει στοιχεία για το ύψος του ατομικού ή οικογενειακού ετήσιου εισοδήματος που χρειάζεται για την ενοικίαση σπιτιού αλλά και τα ποσά στα οποία ανέρχεται το μηνιαίο ενοίκιο σε 72 πόλεις ανά τον κόσμο.

Και όπως αποδεικνύεται το Σαν Φρανσίστκο βρίσκεται στην κορυφή. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι τα σπίτια στην συγκεκριμένη πόλη είναι συνήθως εξαιρετικά...

Μια εικόνα για την πρώτη 12αδα των πιο ακριβών σε ενοίκια πόλεων μας δίνει το Statista που επεξεργάστηκε τα στοιχεία:

You will find more statistics at Statista

Συγκεκριμένα το κόστος ενοικίασης ανά τετραγωνικό πόδι ανέρχεται σε 4,96 δολάρια το μήνα (ή ενοίκιο 2.073 δολάρια τον μήνα) ενώ το ετήσιο εισόδημα που απαιτείται για την ενοικίαση ενός σπιτιού από ένα άτομο είναι 85.000 δολάρια. Δεύτερη έρχεται η Νέα Υόρκη με αναγκαίο ετήσιο ατομικό εισόδημα 82.596 δολάρια και μηνιαίο ενοίκιο 1.987 δολαρίων και τρίτο το Χονγκ Κονγκ με 66.713 δολάρια ετήσιο ατομικό εισόδημα και μηνιαίο ενοίκιο 1.604 δολάρια.

Η Βαρκελώνη αναδεικνύεται ως η πιο φτηνή για την ενοικίαση σπιτιού με 496 δολάρια τον μήνα και αναγκαίο ετήσιο εισόδημα για ένα άτομο 20.584 δολάρια.