Αν θέλετε να βρείτε δουλειά, από εδώ και στο εξής προσέξτε πολύ τι βάζετε στο Facebook

Αν θέλετε να βρείτε δουλειά, από εδώ και στο εξής προσέξτε πολύ τι βάζετε στο Facebook
Social network concept with smiling young people holding smart phones in front of big white wall.
pixelfit via Getty Images
Social network concept with smiling young people holding smart phones in front of big white wall.

Όπως φαίνεται, δεν υπάρχει όριο στο τι μπορεί να κάνει κάποιος πλέον μέσω του Facebook.

Πλέον, οι εταιρείες θα μπορούν να ενημερώνουν τους χρήστες για ενδεχόμενες θέσεις εργασίας που υπάρχουν μέσα από ένα ειδικό εργαλείο που προστέθηκε στις επίσημες σελίδες τους.

Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι όπως φαίνεται δεν θα στέλνουν το βιογραφικό τους, αλλά οι αιτήσεις τους θα είναι βασισμένες σε πληροφορίες που θα συγκεντρώνονται αυτόματα από το προφίλ τους στο Facebook και θα στέλνονται στο εργοδότη μέσω του Messenger. Αυτό όπως καταλαβαίνετε σημαίνει ότι θα πρέπει να προσέχετε όσο ποτέ άλλοτε τα όσα γράφετε για τον εαυτό σας.

Αρκετές εταιρείες χρησιμοποιούν ήδη το Facebook για να ενημερώνουν για πιθανές νέες θέσεις εργασίες, αλλά είναι η πρώτη φορά θα έχουν στη διάθεσή τους ένα εξειδικευμένο εργαλείο το οποίο θα αφορά αποκλειστικά και μόνο αυτό, ενώ θα τους βοηθά παράλληλα να επικοινωνούν με τους υποψήφιους εργαζόμενους. Η νέα αυτή προσθήκη βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο εδώ και αρκετούς μήνες, αλλά τώρα είναι διαθέσιμη σε ΗΠΑ και Καναδά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργοδότες δεν πληρώνουν για να την χρησιμοποιήσουν.

Η κίνηση αυτή φέρνει το Facebook σε πλήρως ανταγωνιστική θέση απέναντι στο LinkedIn, το οποίο επίσης επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν αίτηση για δουλειά απευθείας από το site. Στόχος του Facebook, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση είναι να «χτίσει νέους τρόπους που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αλληλεπιδρούν με το πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους που επισκέπτονται τις σελίδες κάθε μέρα».