Μεξικανός απελάθηκε από τις ΗΠΑ και αυτοκτόνησε στα σύνορα

Μεξικανός απελάθηκε από τις ΗΠΑ και αυτοκτόνησε στα σύνορα
Barbed-wire fence at Mexican border in Arizona to prevent cattle - but not people - from crossing
Barbed-wire fence at Mexican border in Arizona to prevent cattle - but not people - from crossing
Phototreat via Getty Images

Ένας Μεξικανός αυτοκτόνησε μισή ώρα αφότου απελάθηκε για τρίτη φορά από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η είδηση έρχεται λίγες ημέρες αφότου γνωστοποιήθηκε ότι η κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να απελάσει όλους τους μετανάστες που δεν φέρουν τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα, ακόμα και εάν δεν έχουν διαπράξει κάποια σοβαρή εγκληματική πράξη.

Ο 45χρονος Γκουανταλούπε Ολίβας Βαλένσια έπεσε από μια γέφυρα στα σύνορα των δύο χωρών. Στην συνέχεια βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του δίπλα σε μια πλαστική σακούλα με τα υπάρχοντά του και άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν τον είχαν δει να φωνάζει ότι δεν θέλει να γυρίσει στο Μεξικό, ενώ βρισκόταν σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση.

Σύμφωνα με το BBC, ο Βαλένσια προερχόταν από την Σιναλόα στο βορειοδυτικό Μεξικό, μια από τις πιο βίαιες περιοχές της χώρας, όπου τον έλεγχο έχουν στα χέρια τους τα καρτέλ ναρκωτικών. Εκτιμάται, ότι ένα μεγάλο ποσοστό Μεξικανών μεταναστών διαφεύγουν στις ΗΠΑ επειδή κινδυνεύει η ζωή τους.

Υπενθυμίζουμε ακόμα ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και ο Αμερικανός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Τζον Κέλι αναμένεται να φτάσουν στο Μεξικό για να διαπραγματευτούν με τον πρόεδρο Ενρίκε Πένια Νιέτο την κατασκευή ενός τείχους στα σύνορα. Η αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό.

Δημοφιλή