ΗΠΑ: Δεκάχρονη ζήτησε τη βοήθεια της αστυνομίας για να λύσει μαθηματικό πρόβλημα. Εσείς μπορείτε μόνοι;

ΗΠΑ: Δεκάχρονη ζήτησε τη βοήθεια της αστυνομίας για να λύσει μαθηματικό πρόβλημα. Εσείς μπορείτε μόνοι;
Mike Kemp via Getty Images

Εκ πρώτης όψεως, είναι μια ιδιαίτερα απλή μαθηματική πράξη- αρκεί να θυμάται κανείς τα μαθηματικά του δημοτικού, και συγκεκριμένα, τη σειρά με την οποία γίνονται οι πράξεις. Βεβαίως, όπως αποδεικνύεται, αυτό δεν είναι απαραίτητα ο κανόνας μεταξύ των «μεγάλων» (κάτι που ισχύει και για την πολύπαθη ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ βεβαίως βεβαίως, και το διαπιστώνει κανείς κάνοντας πχ μια πολύ σύντομη «βόλτα» στα ελληνικά «κομμάτια» του Facebook και του Twitter, αλλά ας αφήσουμε αυτή την πολύπαθη ιστορία για κάποια άλλη φορά).

Όταν η δεκάχρονη Λίνα Ντρέιπερ στο Οχάιο των ΗΠΑ αποφάσισε κάποια στιγμή πως χρειαζόταν βοήθεια με τις ασκήσεις των μαθηματικών της, οπότε και απευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Μάριον μέσω της σελίδας του στο Facebook, αφήνοντας ένα μήνυμα με κάποια προβλήματα στα οποία ζητούσε απαντήσεις.

...και η αστυνομία απάντησε: Το κορίτσι έλαβε μήνυμα με την απάντηση στο (8+29)x15. Όπως της έγραψαν από το τμήμα, «κάνε πρώτα τις πράξεις στην παρένθεση, οπότε έχεις 37x15».

Η Λίνα συνέχισε: (90+27)+(29+15)x2. Εδώ η απάντηση ήταν: «Πάρε το άθροισμα από την πρώτη παρένθεση, συν το άθροισμα από τη δεύτερη παρένθεση και πολλαπλασίασε επί δύο». Το αποτέλεσμα όπως προκύπτει έτσι, είναι 322.

Ωστόσο, όπως θα κατανοήσουν όσοι θυμούνται τα μαθηματικά του δημοτικού, αυτό είναι λάθος, καθώς, όταν οι πράξεις είναι έτσι, τότε πρώτα κάνουμε την πράξη (πρόσθεση) της πρώτης παρένθεσης, μετά κάνουμε την πράξη της δεύτερης παρένθεσης (πρόσθεση) και πολλαπλασιάζουμε το άθροισμα μόνο της δεύτερης παρένθεσης με το δύο, πριν το προσθέσουμε στο άθροισμα της πρώτης. Το σωστό αποτέλεσμα είναι 205.

Παρόλα αυτά, η μητέρα της μικρής, Μόλι Ντρέιπερ (φίλη της οποίας επεσήμανε το λάθος) είπε πως της άρεσε που η αστυνομία προσπάθησε να βοηθήσει την κόρη της με τις ασκήσεις της. «Δεν την πίστεψα και της ζήτησα screenshot. Θεώρησα ότι ήταν αστείο. Και μου αρέσει που συνέχισαν» είπε στο ABC News.

Όσον αφορά στο αστυνομικό τμήμα, σχολίασε (πάντα στη σελίδα του στο Facebook) ότι πρόκειται για τμήμα πλήρους φάσματος υπηρεσιών, και πρέπει να ανταποκρίνεται σε κάθε έκτακτο περιστατικό.

Δημοφιλή