«Θα πεις ότι γλίστρησες. Δεν θα ξαναπατήσεις στο Πανεπιστήμιο» φέρονται να είπαν στον Άγγελο Συρίγο

«Θα πεις ότι γλίστρησες. Δεν θα ξαναπατήσεις στο Πανεπιστήμιο» φέρονται να είπαν στον Άγγελο Συρίγο
Eurokinissi

«Θα σου κάνουμε μαύρη τη ζωή. Δεν θα ξαναπατήσεις στο Πανεπιστήμιο» φέρεται να είπε στον καθηγητή του Παντείου, Άγγελο Συρίγο, ο ένας από τους δράστες της επίθεσης εναντίον του στις 15 Φεβρουαρίου στο προαύλιο του πανεπιστημίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».

«Ηρέμησε, θα πεις ότι γλίστρησες και έπεσες. Δεν σε χτύπησε κανένας» αναφέρθηκε πως είπε ακόμη στον καθηγητή ο 24χρονος (που ακινητοποιήθηκε από τον ίδιο τον 51χρονο καθηγητή, με τη βοήθεια ακαδημαϊκών και άλλων φοιτητών) και δικάζεται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 24χρονος. μετά τη λήξη του επεισοδίου και μέχρι τη στιγμή της σύλληψής του απείλησε τον αναπληρωτή καθηγητή Διεθνούς Δικαίου λέγοντάς του «Εσύ δεν είσαι ο Συρίγος ο χρυσαυγίτης; Φύγε, κοπάνα την».

Σύμφωνα με τη δικογραφία της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, στις 1.15 μ.μ. της 15ης Φεβρουαρίου, ο 51χρονος ακαδημαϊκός έκανε παρατήρηση σε νεαρό που με μαύρο σπρέι έγραφε στον εξωτερικό τοίχο του παλιού κτιρίου της Παντείου το σύνθημα «Ελεγχος, πειθάρχηση, αόρατη εργασία». Τα τρία συνολικά άτομα αντέδρασαν βίαια, προσπαθώντας να βάψουν με σπρέι το παντελόνι του καθηγητή και στη συνέχεια τον έριξαν στο έδαφος χτυπώντας τον με τα χέρια και τα πόδια στο κεφάλι και το σώμα.. «Όπως έπεφτα κάτω, παρέσυρα μαζί μου τον έναν απ’ αυτούς, εκείνον με τα σκουλαρίκια», είπε στην κατάθεσή του ο κ. Συρίγος και προσέθεσε: «Η επίθεση κράτησε 30 δευτερόλεπτα».

Το βράδυ της ίδιας μέρας, ο κατηγορούμενος κατέθεσε μέσω της συνηγόρου του μήνυση κατά του 51χρονου καθηγητή, με συνέπεια ο τελευταίος να συλληφθεί προσωρινά (αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα) στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Επίσης αυτόπτες μάρτυρες συγκράτησαν την πινακίδα κυκλοφορίας της μηχανής με την οποία διέφυγαν οι άλλοι δύο δράστες.

Δημοφιλή