Συμπαράσταση των δασκάλων από όλα τα σχολεία της περιοχής στο 1ο δημοτικό στο Ωραιόκαστρο

Συμπαράσταση των δασκάλων από όλα τα σχολεία της περιοχής στο 1ο δημοτικό στο Ωραιόκαστρο
sooc

Δάσκαλοι από διάφορα δημοτικά σχολεία στο Ωραιόκαστρο πρόκειται να συναντηθούν αύριο, Πέμπτη, στη μία το μεσημέρι έξω από το 1ο δημοτικό σχολείο της περιοχής προκειμένου να συμπαρασταθούν στα παιδιά προσφύγων τα οποία φοιτούν εκεί αλλά και στους συναδέφλους τους οι οποίοι εργάζονται στο σχολείο αυτό.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του 1ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου, Σωτήρης Σκανδάλης, πρόκειται για μία πρωτοβουλία των διευθυντών και των συλλόγων διδασκόντων των σχολείων της περιοχής.

«Αύριο θα έρθουν εδώ και θα γίνουμε μια παρέα για να υποδεχθούμε όλοι μαζί τα προσφυγόπουλα. Είναι μια πρωτοβουλία αρκετά τονωτική για το ηθικό μας, το οποίο δοκιμάστηκε τις προηγούμενες ημέρες», τόνισε ο κ. Σκανδάλης.

Χθες, συνέχισε, ήταν η πρώτη ημέρα που υπήρξε ηρεμία και τα προσφυγόπουλα έπαιξαν στην αυλή του σχολείου μαζί με τα άλλα παιδιά. «Ήταν μια εικόνα χάρμα ιδέσθαι», τόνισε ο διευθυντής του 1ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου.

Σήμερα, τα παιδιά των προσφύγων έφτασαν στο σχολείο λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι (πέντε εξ αυτών, καθώς τρία έχουν ενταχθεί με τις οικογένειές τους στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης) και εισήλθαν στο σχολείο σε σκηνικό απόλυτης ηρεμίας, όπου τους υποδέχθηκαν οι δάσκαλοί τους.

Στην περιοχή γύρω από το σχολείο υπήρχαν και σήμερα αστυνομικές δυνάμεις, αλλά όχι και η ολιγομελής ομάδα της "Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου" που διαδήλωνε τις προηγούμενες ημέρες κατά της φοίτησης των προσφυγόπουλων στο συγκεκριμένο σχολείο.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή