Νέα είδη βατράχων ανακαλύφθηκαν Ινδία. Μπορούν να καθίσουν άνετα πάνω σε ένα κέρμα

Νέα είδη βατράχων ανακαλύφθηκαν Ινδία. Μπορούν να καθίσουν άνετα πάνω σε ένα κέρμα

Επτά νέα είδη βατράχων, μερικά από τα πιο μικρά στον κόσμο, ανακαλύφθηκαν στην οροσειρά Γκατς στην νοτιοδυτική Ινδία, σύμφωνα με το CNN.

«Μόλις ανακαλύφθηκαν αλλά το μέλλον τους είναι μάλλον δυσοίωνο, καθώς απειλούνται λόγοω ανθρωπογενούς δραστηριότητας», αναφέρει ο καθηγητής SD Biju από το πανεπιστήμιο του Δέλχι, που ήταν επικεφαλής των ερευνών.

Ακούγονται σαν έντομα

Τα τέσσερα από τα νέα είδη που ανακαλύφθηκαν έχουν μήκος μόλις 12,2 έως 15,4 χιλιοστά και ανήκουν στο γένος των νυκτόβιων βατράχων.

Και ενώ τα μεγαλύτερα ξαδέλφια τους προτιμούν τα ορμητικά ρεύματα, τα νέα είδη βατράχων εντοπίστηκαν σε περιοχή με βλάστηση κάτω από βάλτο και στο δάσος σε σημεία που είχε προκληθεί υγρασία από τα πεσμένα φύλλα των δέντρων.

«Τα μικροσκοπικά αυτά είδη βρίσκονται σε αφθονία στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά μάλλον έχουν αγνοηθεί λόγω του εξαιρετικά μικρού μεγέθους τους, του μυστικιστικού τρόπου με τον οποίο ζουν και των ήχων που παράγουν, παραπέμποντας σε έντομα» λέει ο Sonali Garg που συμμετείχε στη μελέτη στο πλαίσιο της διδακτορικής του διατριβής.

80 εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης

Oι νυχτόβιοι βάτραχοι αποτελούν γέννημα - θρέμμα της δυτικής Ghats και ανήκουν σε μία αρχαία ομάδα βατράχων που χρονολογείται από 70 έως 80 εκατομμύρια χρόνια.

Ο καθηγητής SD Biju από το πανεπιστήμιο του Δέλχι λέει ότι η εν λόγω ανακάλυψη ρίχνει φως στην εξέλιξη του είδους των βατράχων

«Αυτά τα μικρότερα είδη βατράχων φτιάχνουν μικρότερες φωλιές, το ερωτικό τους κάλεσμα θυμίζει εκείνο των εντόμων και γεννούν λιγότερα αυγά» συμπλήρωσε, μιλώντας στο CNN.

Δημοφιλή