Συνεργασία για την αποκατάσταση και ανάδειξη του Γεφυριού Αράχθου στην Πλάκα

Συνεργασία για την αποκατάσταση και ανάδειξη του Γεφυριού Αράχθου στην Πλάκα
HuffPost Greece

Σύσκεψη με θέμα τη στερέωση, αποκατάσταση, αναστήλωση και ανάδειξη του Γεφυριού Αράχθου στην Πλάκα (Βόρεια Τζουμέρκα), που είχε καταρρεύσει τον Φεβρουάριο του 2015, πραγματοποιήθηκε χθες στο Αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με πρωτοβουλία της αρμόδιας υπουργού, Λυδίας Κονιόρδου και παρουσία εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, Υποδομών και Μεταφορών, Διοικητικής Ανασυγκρότησης, της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Β. Τζουμέρκων, των ΕΜΠ και ΤΕΕ Ηπείρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ολοκλήρωση της ισχύουσας Προγραμματικής και η σύνταξη νέας Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης για το μνημείο, που θα περιλαμβάνει, εκτός των ήδη συμβαλλομένων φορέων της αρχικής Προγραμματικής Σύμβασης (ΥΠΠΟΑ, Περιφέρεια Ηπείρου, ΕΜΠ, Δήμος Β. Τζουμέρκων, ΤΕΕ Ηπείρου), το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, «διευκρινίστηκαν, ειδικότερα, οι ρόλοι των συμβαλλομένων μερών, τέθηκε χρονοδιάγραμμα των ενεργειών και προσδιορίστηκε ο τρόπος υλοποίησης του έργου», αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Η νέα Προγραμματική Σύμβαση έρχεται σε συνέχεια των προκαταρκτικών εργασιών, που υλοποιήθηκαν το προηγούμενο καλοκαίρι από την Περιφέρεια Ηπείρου (περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης) και δεδομένου ότι εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για την υλοποίηση του εμβληματικού αυτού έργου, που θα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας όλων των μερών».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή