Οι Έλληνες θρηνούν την παράδοση του ΚΠΙΣΝ στο Δημόσιο με μηνύματα στο Τwitter και στον πρόεδρο του Ιδρύματος

Οι Έλληνες θρηνούν την παράδοση του ΚΠΙΣΝ στο Ελληνικό Δημόσιο
sooc

Η ανταπόκριση των πολιτών στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ήταν από την πρώτη στιγμή που άνοιξε για το κοινό, εντυπωσιακή. Οι Έλληνες πραγματικά το αγάπησαν... Επί μήνες στα σχόλια τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ακολουθούσαν την επίσκεψή τους, εξέφραζαν τον ενθουσιασμό τους για αυτό το «στολίδι» όπως πολλοί το έχουν χαρακτηρίσει, αναδεικνύοντας παράλληλα τη «δίψα» που υπήρχε για ένα τέτοιο έργο όσο και τη χαρά για την περάτωσή του.

Μέχρι σήμερα το έργο έχει προσελκύσει 760.000 επισκέπτες.

Τώρα το ΚΠΙΣΝ περνά στο Ελληνικό Δημόσιο και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εμφανίζονται αρνητικοί και δηλώνουν ανήσυχοι για την τύχη αυτού του σπουδαίου έργου τώρα που υπεύθυνο για τη διαχείρισή του θα είναι το Κράτος.

Σε αυτή την αντίδραση μάλιστα των πολιτών αναφέρθηκε ακόμη και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέας Δρακόπουλος κατά την τελετή παράδοσης του ΚΠΙΣΝ στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ο κ.Δρακόπουλος ανάγνωσε μάλιστα επιλεκτικά κάποια μηνύματα που είχε λάβει και στα οποία οι πολίτες εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για το κατά πόσο το δημόσιο θα καταφέρει να διατηρήσει το έργο, ενώ το κοινό που είχε συρρεύσει για να παρακολουθήσει την τελετή χειροκροτούσε έντονα και παρατεταμένα.

Μερικά από τα μηνύματα έγραφαν: «Η αρχή του τέλους», «Δεν θέλω να καταλήξει ένα απεριποίητο και παρατημένο κτίριο. Λάβετε υπόψη το μήνυμά μου κι ας είμαι 15 χρονών», «Και τώρα θα αρχίσει η παρακμή»,

«Ήρθε η ώρα που όλοι φοβόμασταν», «Γιατί βρε καλοί μου άνθρωποι, πρώτη φορά έρχεστε στην Ελλάδα;» κα.

Ανάλογες ήταν και οι αντιδράσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως στο Twitter:

Δημοφιλή