Πέταξαν έξω από αεροπλάνο επιβάτη που έκανε ρατσιστικά σχόλια

Πέταξαν έξω από αεροπλάνο επιβάτη που έκανε ρατσιστικά σχόλια

«Κόκκινη κάρτα» έλαβε το Σάββατο επιβάτης της πτήσης 118, Σικάγο προς Χιούστον, των United Airlines, ο οποίος κατηγορήθηκε για ρατσιστικά σχόλια προς τους συνεπιβάτες του.

Ο άνδρας, το όνομα του οποίου δεν έγινε γνωστό, ρώτησε δύο επιβάτες που φορούσαν την παραδοσιακή ενδυμασία του Πακιστάν αν είχαν βόμβα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ειδήσεων KHOU.

Και ενώ οι άνδρες δεν του απάντησαν - είτε επειδή δεν τον άκουσαν, είτε επειδή προσπαθούσαν να τον αγνοήσουν, ο άνδρας επανέλαβε την ερώτηση, προκαλώντας τις αντιδράσεις των υπόλοιπων επιβατών του αεροσκάφους, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν στο πλήρωμα.

Aργότερα, ο άνδρας μίλησε σε κάποια που καθόταν ακριβώς από πίσω του, η οποία ταξίδευε παρέα με έναν ευπρεπή Ινδό.

«Το άτομο που καθόταν μπροστά μας γύρισε προς το μέρος μου και με ρώτησε από πού κατάγεται ο σύντροφός μου. Το αγόρι μου του απάντησε: "Δεν σε αφορά" και τότε εκείνος άρχισε να λέει ότι όλοι οι ξένοι πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα».

Πλάνα που καταγράφηκαν στην καμπίνα του αεροπλάνου δείχνουν τον άνδρα να διαμαρτύρεται για του «παράνομους μετανάστες» και στη συνέχεια μία αεροσυνοδό να του ζητά να φύγει. Μια γυναίκα που ταξίδευε μαζί του οδηγήθηκε και αυτή έξω από το αερπλάνο.

«Αυτή δεν είναι η Αμερική του Τραμπ» ακούγεται να λέει η γυναίκα που τραβούσε το βίντεο. «Αντίο ρατσιστή».

Και τότε ο άνδρας απάντησε: «Γεια σου, θα επιστρέψω. Εσύ θα έπρεπε να φύγεις».

Αλλά δεν επέστρεψε ποτέ!

Ο Τζόναθαν Γκουέριν, εκπρόσωπος των United Airlines μιλώντας στην The Washington Post, είπε: «Διώξαμε δύο επιβάτες από την πτήση γιατί έκαναν τους υπόλοιπους επιβάτες να νιώθουν άβολα, λέγοντάς τους ακατάλληλα πράγματα. Οι περισσότεροι επιβάτες εκτιμούν έναν χώρο όπου νιώθουν ασφαλείς και όπου δεν επιτρέπεται να πέφτουν θύματα επίθεσης από κανέναν».

*Αποδόθηκε στα ελληνικά από την αμερικανική έκδοση της Huffington Post

Δημοφιλή