Τούρκοι στρατιωτικοί που φέρονται να αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Ερντογάν, κρατούνται στην Ορεστιάδα

Τούρκοι στρατιωτικοί που φέρονται να αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Ερντογάν, κρατούνται στην Ορεστιάδα
sadikgulec via Getty Images

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από την είσοδο στην Ελλάδα ακόμα δύο Τούρκων στρατιωτικών που καταζητούνται από την τουρκική κυβέρνηση.

Πρόκειται για Τούρκους που πέρασαν στις 15 Φεβρουαρίου στη χώρα μας, μέσω του Έβρου, παρουσιάστηκαν στο ΑΤ Ορεστιάδας μαζί με τους δικηγόρους τους και παραδόθηκαν εκφράζοντας την πρόθεσή τους να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

Το περιστατικό προκαλεί έντονη ανησυχία στις ελληνικές Αρχές που ακόμα αντιμετωπίζουν την ένταση που προκλήθηκε από την προ μηνών έλευση στην Αλεξανδρούπολη των οχτώ αξιωματικών που είχαν φτάσει στην Ελλάδα με ελικόπτερο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, οι δύο νέες αφίξεις αφορούν σε στρατιωτικούς χαμηλόβαθμους.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα ονόματα που έδωσαν οι δύο στρατιωτικοί, είναι ίδια με αυτά με δύο καταζητούμενους για συμμετοχή στην απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν την βραδιά του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι στη γειτονική χώρα διεξάγεται δίκη για τους 47 συμμετέχοντες στη συγκεκριμένη επίλεκτη ομάδα. Μόνο τρεις από τη συγκεκριμένη πολυάριθμη αποστολή που κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας κατάφεραν να διαφύγουν της σύλληψης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο από αυτούς είναι οι στρατιωτικοί που έφτασαν πριν από λίγες ημέρες στην Ελλάδα μέσω του Έβρου. Στην Τουρκία δικάζονται ερήμην, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είναι προφυλακισμένα.

Δημοφιλή