Ο Καραμανλής, ο Τσίπρας, ο Παυλόπουλος και ο... Άδωνις

Ο Καραμανλής, ο Τσίπρας, ο Παυλόπουλος και ο... Άδωνις
EUROKINISSI

Ήταν 21 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους όταν ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, άλλοτε στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, σε μια ραδιοφωνική του συνέντευξη (Real fm), έλεγε για τον πρώην πρωθυπουργό ότι «οι απόψεις έχουν παραμείνει εκεί, τα έργα του υπάρχουν και εκτιμώνται στις εποχές που πρέπει να εκτιμηθούν».

Ήταν η εποχή οπού δημοσιεύματα - επώνυμα και ανώνυμα - συντηρούσαν την παραφιλολογία για έναν «υπόγειο» δίαυλο επικοινωνίας του Αλέξη Τσίπρα με τον Κώστα Καραμανλή που δεν σταματούσε σε σενάρια περί μυστικών επαφών, αλλά επεκτεινόταν και σε πολιτικά κουτσομπολιά για συχνές συμβουλές του πρώην στον νυν...

Το κερασάκι στην τούρτα - για τους απανταχού σεναριολόγους και μη - ήρθε με την πρόταση Τσίπρα να προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μέχρι εδώ καλά. Ή περίπου καλά.

Ο τότε βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα βγει ανοιχτά και ξάστερα και θα διαφωνήσει με την επιλογή αυτή, ανακοινώνοντας ότι θα τον καταψηφίσει και εξήγησε τους λόγους: «Δεν αντιστάθηκε στο πελατειακό κράτος, χειρίστηκε με ανεπάρκεια μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας μας, το Δεκέμβριο του 2008, και τέλος δεν εκφράζει τη θέση της Ελλάδας στη ενωμένη Ευρώπη με τον τρόπο που εγώ θα επιθυμούσα».

Από τότε κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι.

Άλλα ξεχάστηκαν και κάποια έμειναν απλώς για να συντηρούν τον «μύθο».

Όπως η αποψινή κοινή παρουσία Παυλόπουλου, Τσίπρα και Καραμανλή στην πανηγυρική εκδήλωση παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού του ιδρύματος Νιάρχος στο Ελληνικό Δημόσιο.

«Δικό σας...» όπως αναφέρεται και στην επίσημη πρόσκληση!

Δέκα χρόνια πριν, ήταν ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής που υπέγραφε μέσω τηλεδιάσκεψης από το Μέγαρο Μαξίμου μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και του Ιδρύματος «Σταύρος Σ. Νιάρχος» για την ανέγερση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της διαμόρφωσης του Πολιτιστικού και Εκπαιδευτικού Πάρκου στο Δέλτα Φαλήρου.

Η παρουσία του απόψε είναι και μια αναγνώριση ότι επί των δικών του ημερών θεμελιώθηκε ένα μεγάλο έργο πολιτισμού. Σωστά.

Ναι, αλλά θα πει κάποιος άλλος, ότι δεν κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας προηγούμενους πρωθυπουργούς ή υπουργούς του ΠΑΣΟΚ όταν εγκαινίαζε προσφάτως αντίστοιχα οδικά έργα που και εκείνοι είχαν ξεκινήσει... Σωστό και αυτό!

Κάπως έτσι άλλωστε συντηρούνται και οι μύθοι και οι συνωμοσιολογίες...

Τα πράγματα θα έμεναν μέχρις εδώ - στο κατά τα άλλα πανηγυρικό κλίμα της ημέρας - αν δεν ερχόταν ένα «οργισμένο» tweet από τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο, με τον στενό συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή να στέλνει το δικό του μήνυμα, κοινοποιώντας ένα άρθρο με τίτλο «ΝΔ: Ποιοι ξύνονται στη γκλίτσα του τσοπάνη…».

Είχαν προηγηθεί άλλα δημοσιεύματα, προηγουμένων ημερών, σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε δεχθεί ένα οργισμένο τηλεφώνημα από τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, σχετικά με άρθρο του Βήματος που είχε υιοθετήσει ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, στο οποίο γινόταν σφοδρή επίθεση τόσο κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, όσο και κατά της Καραμανλικής πτέρυγας.

Κάπως έτσι ο Ευάγγελος Αντώναρος έσπευσε να δημοσιοποιήσει την ενόχληση Καραμανλή...

Μόλις την περασμένη Δευτέρα πάντως, ο φωτογραφικός φακός είχε απαθανατίσει τον Κώστα Καραμανλή και τον Άδωνι Γεωργιάδη να κάθονται μαζί στην πρώτη σειρά - τους χώριζε μόνο ο Ευριπίδης Στυλιανίδης - σε εκδήλωση για την παρουσίαση βιβλίου για τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.

Στο περιθώριο, ο πρώην πρωθυπουργός είχε σύντομη συνομιλία με τον τότε υπουργό Δημοσίας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα.

Μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, η πρόταση της κυβέρνησης Τσίπρα να προτείνει τον Βύρωνα Πολύδωρας για θέση του επικεφαλής του ΕΣΡ ήταν αρκετή για να δώσει νέα τροφή σε συζητήσεις και σενάρια.

Ο ίδιος, την ημέρα που ο Νίκος Βούτσης του είχε κάνει την πρόταση δήλωνε: «Είναι τιμητικό για μένα. Δεν έχω κάποια άλλη σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από αυτήν την περίπτωση και ότι συμπέσαμε και όταν υποστήριξα εγώ το νομοσχέδιο, αυτή τη πρωτοβουλία για να μπει μία τάξη στο τοπίο των ΜΜΕ. Αυτός ήταν ένας καημός μου, όχι μόνο δικός μου, όλης της ΝΔ και του Κώστα Καραμανλή, όταν μιλούσε για νταβατζήδες και για τον βασικό μέτοχο...».

Συνεχίζεται...

Δημοφιλή