Το μοντέλο που κρεμάστηκε από ουρανοξύστη στο Ντουμπάι λέει πως θα έπρεπε να λάβει αποζημίωση

Το μοντέλο που κρεμάστηκε από ουρανοξύστη στο Ντουμπάι λέει πως θα έπρεπε να λάβει αποζημίωση
Screenshot

Ας το δεχτούμε: Πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε πράγματα για το Instagram.

H Βίκι Οντίντκοβα, μοντέλο από τη Ρωσία, προκάλεσε...ταχυπαλμία στη συλλογική καρδιά του Ίντερνετ στις αρχές Φεβρουαρίου, όταν ανέβασε στο Instagram βίντεο με την ίδια να κρέμεται από έναν ουρανοξύστη 75 ορόφων στο Ντουμπάι χωρίς εξοπλισμό ασφαλείας για μια ριψοκίνδυνη φωτογράφηση.

Η Οντίντκοβα, «διασημότητα» του Instagram, με περίπου 3 εκατομμύρια followers, το έκανε αυτό πάνω στο Cayan Tower του Ντουμπάι, γνωστό ως «Twisting Tower».

Η ίδια ανέβασε αρχικά ένα βιντεάκι τον Δεκέμβριο, με επισήμανση πως έγινε από επαγγελματίες και δεν θα έπρεπε να το επιχειρήσουν άτομα από το ευρύ κοινό. Το πλήρες βίντεο της φωτογράφησης ήταν παραγωγή της Marvin Studios και δημοσιοποιήθηκε στο YouTube στα τέλη του Ιανουαρίου.

Μετά την κατακόρυφη αύξηση της απήχησης του βίντεο, η Cayan Group, η εταιρεία στην οποία ανήκει το κτίριο, ανακοίνωσε την Παρασκευή πως σχεδιάζει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον της Οντίντκοβα και των συνεργατών της για παραβίαση του κτιρίου και πραγματοποίηση του συγκεκριμένου «stunt» χωρίς σχετική άδεια.

Η εταιρεία καταδίκασε τις «ανεύθυνες πράξεις» του μοντέλου, προσθέτοντας πως η αντίδρασή της στο βίντεο δεν αντικατοπτρίζει τις δεσμεύσεις της απέναντι στην «τέχνη, τη δημιουργικότητα και το ανθρώπινο πνεύμα».

Εκπρόσωπος του Cayan Group είπε πως το κτίριο έχει πολλές φορές χρησιμοποιηθεί για extreme sports, αλλά με μέτρα ασφαλείας.

Full video (link in bio)! @a_mavrin #MAVRINmodels #MAVRIN #VikiOdintcova #Dubai

A post shared by Viki Odintcova (@viki_odintcova) on

Η Οντίντκοβα απάντησε την Κυριακή, υποστηρίζοντας πως θα έπρεπε να λάβει η ίδια αποζημίωση, επειδή αποκάλυψε τα προβλήματα ασφαλείας του κτιρίου. «Μας αξίζει ανταμοιβή που αποκαλύψαμε τις αδυναμίες ασφαλείας του κτιρίου» είπε στην εφημερίδα The National (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα). «Ήμασταν στην κορυφή αυτού του κτιρίου χωρίς κακές προθέσεις, ωστόσο κάποιος άλλος θα μπορούσε να είχε πάει εκεί για να αυτοκτονήσει ή να προβεί σε τρομοκρατικές ενέργειες».

Η τοπική αστυνομία κάλεσε το μοντέλο να υπογράψει συμφωνία όπου υπόσχεται πως δεν θα προβεί σε άλλες επικίνδυνες δραστηριότητες στο Ντουμπάι, ανέφερε η εφημερίδα.

Η Οντίντκοβα είπε πως θα υπέγραφε τη συμφωνία αν η αστυνομία της την έστελνε με email. Επίσης, δεσμεύτηκε να μην ξανακάνει κάτι τέτοιο ή κάτι παρόμοιο ξανά.

Δημοφιλή