Μεγάλη ανταπόκριση των Κινέζων στο πρόγραμμα απόκτηση βίζας με την επένδυση ακινήτων

Μεγάλη ανταπόκριση των Κινέζων στο πρόγραμμα απόκτηση βίζας με την επένδυση ακινήτων
a Chinese woman at Oia, Santorini, Greece
a Chinese woman at Oia, Santorini, Greece
allensima via Getty Images

Οι Κινέζοι αξιοποίησαν περισσότερο από όλους το πρόγραμμα «Greek Golden Visa», που προσφέρει άδειες διαμονής σε κατοίκους τρίτων χωρών και μέλη των οικογενειών τους, όταν αυτοί επενδύουν πάνω από 250.000 ευρώ σε ακίνητα και οποιαδήποτε άλλη επενδυτική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Στη συνάντησης, που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Enterprise Greece με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα, έγινε ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος και η συζήτηση για πιθανές ενέργειες με σκοπό την ενίσχυση της προώθησής του και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς του.

Στη συνάντηση συμμετείχε, εκτός του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης που είναι αρμόδιος για την εποπτεία του Enterprise Greece, και ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας. Στελέχη του Enterprise Greece, των Υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εξωτερικών παρουσίασαν το πρόγραμμα και απάντησαν σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων. Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε από τα στελέχη των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην αγορά να καταθέσουν γραπτώς προτάσεις βελτίωσης και περαιτέρω προώθησης της Greek Golden Visa. Οι προτάσεις μπορούν να αποστέλλονται μέχρι την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017.

Μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2017, είχαν χορηγηθεί 1.573 άδειες σε επενδυτές ακινήτων, με πρώτη χώρα προέλευσης των αγοραστών την Κίνα με 664 άδειες, δεύτερη τη Ρωσία με 348, τρίτη την Αίγυπτο με 77, τέταρτο τον Λίβανο με 73 και πέμπτη την Ουκρανία με 67. Οι πρώτες χώρες σε άδειες διαμονής, αν συμπεριληφθούν και οι άδειες που έχουν δοθεί στους συγγενείς των επενδυτών (συνολικά 3.809), είναι η Κίνα με 1.580 άδειες, η Ρωσία με 787, το Ιράκ με 211, ο Λίβανος με 203 και η Αίγυπτος με 179.

Σημειώνεται ότι ο Οργανισμός Enterprise Greece έχει από το 2014 υλοποιήσει δώδεκα δράσεις και εκδηλώσεις εξωστρέφειας εντός και κυρίως εκτός Ελλάδος, με σκοπό την ενημέρωση και προώθηση του συγκεκριμένου προγράμματος. Μέσω αυτών των εκδηλώσεων, έχουν ενημερωθεί περισσότερες από 1.600 ξένες επιχειρήσεις και επενδυτές, έχει οργανωθεί η υποδοχή περί των 30 επιχειρηματικών αποστολών με ενδιαφέρον για το πρόγραμμα Golden Visa και έχουν προωθηθεί περισσότερες από 40 επενδυτικές προτάσεις σε εταιρείες που ενδιαφέρονταν για επενδύσεις σε real estate λόγω του προγράμματος. Παράλληλα, το Enterprise Greece έχει απαντήσει, μέσω του Front office που λειτουργεί, σε περισσότερα από 500 ερωτήματα που έχουν φτάσει απευθείας στον Οργανισμό.

Δημοφιλή