Γερμανία: Για πρώτη φορά τo SPD προηγείται με 32%, έναντι της CDU/CSU με 31%, σε δημοσκόπηση του ARD

Γερμανία: Για πρώτη φορά τo SPD προηγείται με 32%, έναντι της CDU/CSU με 31%, σε δημοσκόπηση του ARD
Ο Μάρτιν Σουλτς, υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών
Ο Μάρτιν Σουλτς, υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών
FRISO GENTSCH via Getty Images

Για πρώτη φορά, εδώ και 10 χρόνια, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) βρίσκεται μπροστά από τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) σε δημοσκόπηση του πρώτου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ΑRD και όπως γράφει χαρακτηριστικά η συντηρητική εφημερίδα Die Welt, θα πρέπει να έκανε την καγκελάριο Μέρκελ να συνοφρυωθεί από δυσαρέσκεια.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, την οποία διενήργησε το Ινστιτούτο Ερευνών Infratest-Dimap για λογαρισαμό του ARD, το SPD θα έβγαινε πρώτο κόμμα, αν γίνονταν την επόμενη Kυριακή εθνικές εκλογές στη Γερμανία, λαμβάνοντας 32% (+4% σε σχέση με τη δημοσκόπηση του ίδιου Ινστιτούτου για το ARD στις 2 Φεβρουαρίου), ενώ η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU) δεύτερη με 31% (-3%).

Το λαϊκιστικό ακροδεξιό αντιευρωπαϊκό ξενοφοβικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) θα ελάμβανε 11% (-1%), θα ήταν δηλαδή το τρίτο κόμμα αν και χάνει μια ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με τη δημοσκόπηση που έγινε στις αρχές Φεβρουαρίου.

Οι Πράσινοι (Die Gruenen) θα ελάμβαναν 8% (αμετάβλητο το ποσοστό του), το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) 7% (-1%) και το επίσης σταθερό φιλελεύθερο κόμμα (FDP) 6% (όριο εισόδου στη Μπούντεσταγκ 5%).

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή