Ποια τρόφιμα μπορείτε να φάτε ακόμα κι αν είναι μουχλιασμένα;

Ποια τρόφιμα μπορείτε να φάτε ακόμα κι αν είναι μουχλιασμένα;
NoDerog

Η μούχλα είναι μία αρκετά ισχυρή ένδειξη ότι ήρθε η ώρα να πετάξετε κάποιο τρόφιμο ή φαγητό. Αυτό το ένστικτό σας είναι σωστό, αφού η μούχλα μπορεί να σας αρρωστήσει, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλα τα τρόφιμα.

Και δεν μιλάμε για το ροκφόρ, το οποίο είναι το διάσημο «μουχλιασμένο» τυρί του κόσμου, αλλά και για άλλα τρόφιμα που μπορείτε να φάτε ακόμα κι αν δείτε να έχουν πάνω μούχλα. Την επόμενη φορά, πριν πετάξετε κάτι στα σκουπίδια, θυμηθείτε ποια είναι τα τρόφιμα που η μούχλα δεν τα επηρεάζει και ποια πρέπει να πάνε άμεσα στα σκουπίδια.

1. Σαλάμι. Καθαρίστε το σημείο που έχει μούχλα και καταναλώστε το υπόλοιπο άφοβα.

2. Σκληρό τυρί. Στη σπάνια περίπτωση που το τυρί καταφέρει να μείνει αρκετό καιρό στο ψυγείο σας χωρίς να το φάτε και εμφανίσει μούχλα, να γνωρίζετε ότι μπορείτε να το καταναλώσετε. Χωρίς το σημείο που έχει μούχλα φυσικά.

3. Συμπαγή φρούτα. Τα συμπαγή φρούτα, δηλαδή αυτά που δεν έχουν υγρασία μπορούν να φαγωθούν ακόμα κι αν έχουν εμφανίσει μούχλα, σε αντίθεση με τα μαλακά φρούτα, όπως τα ροδάκινα, τα οποία πρέπει να τα πετάξετε. Ο λόγος είναι ότι λόγω της υγρασίας που έχουν τα μαλακά φρούτα η μούχλα θα έχει επεκταθεί.

4. Συμπαγή λαχανικά. Το ίδιο ισχύει και με τα συμπαγή λαχανικά, όπως τα καρότα ή το λάχανο.

Γενικά, τα τρόφιμα τα οποία είναι πιο μαλακά και έχουν πολλή υγρασία, όπως τα μαλακά τυριά, τα μαγειρεμένα μακαρόνια, το γιαούρτι ή το ψωμί πρέπει να πετιούνται αμέσως.

Σε κάθε περίπτωση αν έχετε αμφιβολία για κάτι, καλύτερα να το πετάξετε παρά να δοκιμάσετε κάτι που μπορεί να σας αρρωστήσει.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.