Τι αναπνέουμε στην Αθήνα; Αυτός ο χάρτης δείχνει πόσο μολυσμένος είναι ο αέρας σε κάθε πόλη του κόσμου

Τι αναπνέουμε στην Αθήνα; Αυτός ο χάρτης δείχνει πόσο μολυσμένος είναι ο αέρας σε κάθε πόλη του κόσμου

Η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να μην είναι πάντα ορατή, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει.

Η BreezoMeter, μια εταιρεία που παρέχει αναλύσεις με τα ποσοστά ρύπανσης του αέρα, θέλησε να βοηθήσει τον κόσμο να αποκτήσει μια καλύτερη κατανόηση της ποιότητας του αέρα παγκοσμίως. Έτσι δημιούργησε ένα διαδραστικό χάρτη ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ο οποίος δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πόσο μολυσμένος είναι ο αέρας όλων των πόλεων του κόσμου.

Ο εν λόγω χάρτης παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για την ατμοσφαιρική ρύπανση, μαζί με ωριαίες προβλέψεις και χρήσιμες συστάσεις σχετικά με την υγεία και την ευεξία, βάσει του καιρού. Τα δεδομένα του προέρχονται από «επίσημους αισθητήρες ποιότητας του αέρα», οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί σε χιλιάδες πόλεις του κόσμου και παρακολουθούν τα αιωρούμενα σωματίδια, σε συνδυασμό με τις πληροφορίες για τους ανέμους, τον καιρό και τις κυκλοφορικές συνθήκες.

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει την τοποθεσία που τον ενδιαφέρει και να δει, βάσει του χρωματικού οδηγού του χάρτη, το επίπεδο μόλυνσης του αέρα εκεί και στις γύρω περιοχές. Επίσης, θα λάβει χρήσιμες πληροφορίες, όπως τα επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα και όζοντος στην ατμόσφαιρα, την πρόγνωση του καιρού και προτάσεις που σχετίζονται με την υγεία, τον αθλητισμό και τη φροντίδα των παιδιών.

Χρησιμοποιώντας τον χάρτη μπορείτε να επιλέξετε το πιο καθαρό πάρκο για το πικ-νικ σας, την καλύτερη διαδρομή για τρέξιμο ή να ελέγξετε τα επίπεδα γύρης σε κάθε περιοχή για να ξέρετε ποιες να αποφεύγετε αν είστε αλλεργικοί.