Αντιτρομοκρατική: Αφιερωμένη στο Λάμπρο Φούντα η βόμβα στο Α.Τ. Δάφνης

Αντιτρομοκρατική: Αφιερωμένη στο Λάμπρο Φούντα η βόμβα στο Α.Τ. Δάφνης
Eurokinissi

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανέλαβε τις έρευνες για την τοποθέτηση βόμβας στο Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι δεν είναι τυχαία η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής, καθώς πρόκειται για την περιοχή όπου είχε πέσει νεκρό το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Λάμπρος Φούντας, στις 10 Μαρτίου 2010 σε συμπλοκή με άνδρες της Άμεσης Δράσης.

Η επίθεση που σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου εκτιμάται ότι θα αφιερωθεί από τους δράστες στο Λάμπρο Φούντα, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν με άλλα χτυπήματα. Δεν θεωρείται τυχαία ούτε η επιλογή της ημερομηνίας, καθώς η επίθεση έγινε μόλις λίγες ημέρες πριν τη συμπλήρωση εφτά χρόνων από την ημέρα που έπεσε νεκρός ο Φούντας. Ο άγνωστος που πραγματοποίησε τα ξημερώματα για τη βόμβα ανέφερε στο τηλέφωνο το όνομα του Φούντα, ενώ έδωσε χρονικό περιθώριο 40 λεπτών για την έκρηξη.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε πάρκο πίσω από το ΑΤ. Εντοπίστηκε ένα τσαντάκι μέσης και αποκλείστηκε ο χώρος. Αφού παρήλθε το χρονικό περιθώριο που είχε δώσει ο άγνωστος στελέχη του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών προέβησαν σε δύο ελεγχόμενες εκρήξεις για την εξουδετέρωσή του. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο τσαντάκι υπήρχε ένας ιδιότυπος εκρηκτικός μηχανισμός που αποτελείτο από μια χειροβομβίδα, μηχανικό χρονοδιακόπτη, ηλεκτρικό πυροκροτητή, ενιάβολτη μπαταρία και εκρηκτική ύλη.

Ο μηχανισμός μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να εξερευνηθεί για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής ερευνούν την περιοχή για τον εντοπισμό καμερών ασφαλείας που ενδεχομένως έχουν καταγράψει τους βομβιστές και εκτιμούν ότι ίσως υπάρξει προκήρυξη ανάληψης ευθύνης.

Δημοφιλή