Πέθανε σε ηλικία 61 ετών ο διάσημος ηθοποιός Μπιλ Πάξτον

Πέθανε σε ηλικία 61 ετών ο διάσημος ηθοποιός Μπιλ Πάξτον
Actor Bill Paxton arrives at the 5th Annual Critics' Choice Television Awards in Beverly Hills, California May 31, 2015. REUTERS/Danny Moloshok
Actor Bill Paxton arrives at the 5th Annual Critics' Choice Television Awards in Beverly Hills, California May 31, 2015. REUTERS/Danny Moloshok
Danny Moloshok / Reuters

Πέθανε σε ηλικία 61 ετών ο γνωστός αμερικανός ηθοποιός Μπιλ Πάξτον, με την αιτία να αποδίδεται σε επιπλοκές που προέκυψαν μετά από εγχείρηση καρδιάς.

Ένας εκπρόσωπος της οικογένειας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Με βαριά καρδιά μοιραζόμαστε την είδηση ότι ο Μπιλ Πάξτον πέθανε εξαιτίας επιπλοκών μετά από μια εγχείρηση. Ένας αγαπητός σύζυγος και πατέρας, ο Μπιλ άρχισε την καριέρα του στο Χόλιγουντ δουλεύοντας σε ταινίες στο καλλιτεχνικό τμήμα και συνέχισε με μία λαμπρή καριέρα που διήρκεσε 4 δεκαετίες ως ένας αγαπητός και δημιουργικός ηθοποιός και σκηνοθέτης. Το πάθος του Μπιλ για τις τέχνες ήταν αισθητό σε όλους όσους τον ήξεραν και η ζεστασιά και η αστείρευτη ενέργεια του ήταν αδιαμφισβήτητες. Σας ζητούμε να σεβαστείτε την επιθυμία της οικογένειας για διακριτικότητα καθώς θρηνεί την απώλεια του αγαπημένου της συζύγου και πατέρα».

Ο πρώτος σημαντικός ρόλος του ήταν στο «Terminator» το 1984, ενώ στη συνέχεια έπαιξε στις ταινίες «Weird Science», «Aliens» και «Near Dark». Ανέπτυξε μία ιδιαίτερη στενή σχέση με τον διάσημο σκηνοθέτη Ντέιβιντ Κάμερον και έτσι έπαιξε και στις ταινίες του « True Lies» και φυσικά στο ιστορικό «Titanic». Επίσης γνωστές και ιδιαίτερα αγαπημένες ταινίες στις οποίες είχε πρωταγωνιστικό ρόλο ήταν οι «Twister», «Apollo 13» και «Tombstone».

Έπαιξε ωστόσο και στην τηλεόραση, λαμβάνοντας μάλιστα και τρεις υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο του στο δράμα του ΗΒΟ «Big Love». Πολύ καλός ήταν και στο ιστορικό δράμα του History, «Hatfields and McCoys», όπου πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Κέβιν Κόστνερ.

Ο τελευταίος του ρόλος ήταν στο θρίλερ «The Circle», στο πλάι της Έμα Γουάτσον και του Τομ Χανκς.

Δημοφιλή