Ιαπωνία: Δεν ήθελε να πάει για δουλειά, μαχαιρώθηκε και συνελήφθη. Μάστιγα το εργασιακό στρες

Ιαπωνία: Δεν ήθελε να πάει για δουλειά, μαχαιρώθηκε και συνελήφθη. Μάστιγα το εργασιακό στρες

Είναι μια από αυτές τις παράξενες ιστορίες που όμως δείχνουν την ψυχολογική πίεση που υφίστανται οι εργαζόμενοι στην Ιαπωνία.

Πρόκειται για ένα 54χρονο, τον Masaru Miura, ο οποίος προτίμησε να μαχαιρωθεί προκειμένου να μην πάει στη δουλειά του.

Την απόφαση την «δούλευε» στο μυαλό του και ενώ ήταν καθ' οδόν και συγκεκριμένα στο μετρό, δεν άντεξε, πήγε στην τουαλέτα και με ορμή έμπηξε στο γοφό του το μαχαίρι που είχε μαζί του.

Τα είχε σκεφτεί όλα. Πήγε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα και τραυματισμένος όπως ήταν κατήγγειλε πως κάποιος άγνωστος του επιτέθηκε και τον μαχαίρωσε.

Η αστυνομικοί τον οδήγησαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και συνέχισαν να του κάνουν ερωτήσεις σχετικά με το συμβάν, ώσπου ο Masaru «έσπασε» και είπε την αλήθεια.

«Δεν ήθελα να πάω για δουλειά και έτσι δεν πήγα. Πίστεψα πως το να με τραυματίσω θα ήταν μια καλή δικαιολογία» είπε στους αστυνομικούς σύμφωνα με το TomoNews και όπως αναμεταδίδει το RT.

Όπως ο ίδιος εξήγησε στην αστυνομία, το μαχαίρι το βρήκε κοντά στην έκδοση εισιτηρίων, στο μετρό και πήρε την απόφαση έπειτα από το έντονο στρες που ένιωθε εξαιτίας της δουλειάς του. Τελικά οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν αφού προσπάθησε να τους εξαπατήσει και τους έκανε να χάσουν χρόνο από άλλες σοβαρές υποθέσεις.

Σημειώνεται ότι το εργασιακό στρες στην Ιαπωνία εξελίσσεται σε μάστιγα. Ενδεικτικό είναι ότι 2.000 άνθρωποι που είχαν διαγνωσθεί με εργασιακό στρες αυτοκτόνησαν το 2015 στην Ιαπωνία.

Ορισμένες εταιρείες σκέφτονται να παρατείνουν το ρεπό του Σαββατοκύριακου για τρεις ημέρες έπειτα από την αυτοκτονία μιας 24χρονης την ημέρα των Χριστουγέννων. Όπως έγινε γνωστό η γυναίκα είχε εργαστεί για περισσότερες από 100 ώρες υπερωρίες μέσα σ΄ένα μήνα.

Δημοφιλή