23χρονη Τουρκάλα ισχυρίζεται ότι νιώθει τον πόνο από τα βασανιστήρια της δίδυμης αδελφής της στην φυλακή

23χρονη Τουρκάλα ισχυρίζεται ότι νιώθει τον πόνο από τα βασανιστήρια της δίδυμης αδελφής της στην φυλακή
Darrin Klimek via Getty Images

Μία 23χρονη Τουρκάλα ονόματι Έντα Καγιά ισχυρίζεται ότι νιώθει τον πόνο από τα βασανιστήρια που υφίσταται στην φυλακή η δίδυμη αδελφή της, Σέντα. Η τελευταία συνελήφθη τον Ιούλιο με την κατηγορία ότι στηρίζει το φιλοκουρδικό κόμμα PKK, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την Έντα, η 23χρονη δίδυμη αδελφή της βασανίζεται καθημερινά και η ίδια νιώθει τον πόνο στους μύες της: «Λένε πως οι δίδυμοι νιώθουν ο ένας τον πόνο του άλλου, αλλά δεν το πίστευα. Τώρα νιώθω και εγώ τον πόνο στους μύες μου όταν βασανίζουν την αδελφή μου». Οι περιγραφές της είναι σοκαριστικές.

«(Οι κρατούμενοι) δένονται χειροπόδαρα πριν από κάθε έλεγχο στα κελιά τους. Αν και είναι παράνομο, 15 φύλακες μπαίνουν στα κελιά τους. Φορούν γάντια που έχουν έναν μηχανισμό με κάτι βελόνες. Τις μπήγουν στα σώματα των άλλων και της αδελφής μου», λέει.

Οι ισχυρισμοί της Έντα δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν, όμως πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως η Διεθνής Αμνηστία, έχουν καταγγείλει βασανιστήρια και βιασμούς κρατουμένων σε τουρκικές φυλακές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η 23χρονη διαμαρτύρεται για την φυλάκιση της αδελφής της κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έξω από εμπορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

«Καμία από τις διαμαρτυρίες μου δεν διαρκεί πάνω από δύο ώρες. Με συλλαμβάνουν κάθε φορά».

Δημοφιλή