Κραυγή αγωνίας από καρκινοπαθή. «Μου κατάσχεσαν την σύνταξη από τον ακατάσχετο λογαριασμό»

Κραυγή αγωνίας από καρκινοπαθή. «Μου κατάσχεσαν την σύνταξη από τον ακατάσχετο λογαριασμό»
Facebook

«Μόλις πριν από λίγο διαπίστωσα ότι μου κατασχέσαν όλη την σύνταξή μου από τον “ακατάσχετο” λογαριασμό αναπηρικής σύνταξης . Δεν θα έχω ούτε 1 ευρώ για να βγάλω το μήνα αλλά έχω και αρνητικό πρόσημο -2.756,79 ευρώ που σημαίνει ότι για 3 ακόμη μήνες δεν θα έχω (να φάω δεν με πειράζει) να πληρώσω ούτε τα φάρμακα ….

Τόσο απλά σου λέω είναι τα πράγματα !!!

Αυτό που γράφω δεν είναι κοινοποίηση κάποιου φίλου η site η blog . Είναι αυτό που βιώνω εγώ σήμερα ! Την αγάπη μου σε όλους, καλό τριήμερο σε όλους μας!!! αν θέλετε κοινοποιήστε το μήπως βοηθήσει τους επόμενους».

Αυτή είναι η ανάρτηση στο Facebook που έκανε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ο Βασίλης Καστρούνης, κάτοικος Βόλου, δημοσιοποιώντας με αυτό τον τρόπο την κατάσχεση του ακατάσχετου λογαριασμού του εκφράζοντας παράλληλα την αγάνακτησή του και την αγωνία του.

Η HuffPost Greece επικοινώνησε με τον κ. Καστρούνη ο οποίος με μεγάλη αξιοπρέπεια μας μίλησε για την περιπέτειά του και μας εξήγησε, μόνο αφού τον ρωτήσαμε για το πρόβλημα υγείας του.

Είναι καρκινοπαθής και με μπάι – πας, συνταξιούχος, λόγω της αναπηρίας μου, μηχανολόγος. Η σύνταξή του μπαίνει κάθε μήνα στην τράπεζα σε λογαριασμό που έχει δηλώσει ως ακατάσχετο. Ωστόσο έχει ένα χρέος της τάξεως των 3.700 περίπου ευρώ στην εφορία. Όμως προς μεγάλη του έκπληξη διαπίστωσε ότι όχι μόνο του κατάσχεσαν το λογαριασμό από το πρώτο ευρώ, αλλά πλέον του μπλόκαραν και τις κάρτες για το υπόλοιπο ποσό των 2.700 ευρώ.

«Με αυτό τον τρόπο, από τη στιγμή που μου μπλόκαραν τις κάρτες, όχι μόνο δεν μπορώ να χτίσω το αφορολόγητο, αλλά δεν προλαβαίνω να κάνω ρύθμιση για το χρέος που έχω στη ΔΕΗ και να προχωρήσω και σε άλλους διακανονισμούς» μας λέει και συνεχίζει εκφράζοντας την αγωνία του για την αδυναμία του να αγοράσει τα φάρμακά του, να επιβιώσει όσον αφορά στην καθημερινότητά του, αλλά και για το πως θα συνδράμει τα δύο παιδιά του που σπουδάζουν στην Αθήνα.

Ο ίδιος έχει αναρτήσει στο Facebook δύο φωτογραφίες όπου στη μια φαίνεται το απόκομμα από την ενημέρωση του λογαριασμού του και στο άλλο το ποσό της σύνταξής του (1.093,33 ευρώ) και το υπόλοιπο με αρνητικό πρόσημο (-2.756,79 ευρώ) και στην άλλη είναι η φωτογραφία από το TaxisNet όπου φαίνεται ότι ο λογαριασμός του έχει δηλωθεί από τις 23 Αυγούστου του 2014.

«Θα ήθελα να ξέρω ποιος φέρει την ευθύνη, ποιοι παίρνουν τις αποφάσεις για το άδειασμα ενός λογαριασμού. Ας το μάθουμε για να μην νομίζει ο κόσμος ότι ο ακατάσχετος λογαριασμός είναι πράγματι ακατάσχετος» μας λέει ελπίζοντας ότι από την Τρίτη κάποιος αρμόδιος θα βρεθεί να δώσει λύση αφού η πρώτη επικοινωνία με την τράπεζα δεν τελεσφόρησε.

Υπογραμμίζεται ότι ο πρωθυπουργός μόλις ενημερώθηκε για το δημοσίευμα έδωσε εντολή να διερευνηθεί η καταγγελία. Kυβερνητικά στελέχη από το Μέγαρο Μαξίμου αφού επικοινώνησαν με τη HuffPost Greece, τηλεφώνησαν προσωπικά στον Βασίλη Καστρούνη, ο οποίος τους εξήγησε την περιπέτειά του. Τον διαβεβαίωσαν ότι την Τρίτη, που είναι η πρώτη εργάσιμη ημέρα, θα ενεργήσει και το υπουργείο Επικρατείας που είναι αρμόδιο για την καθημερινότητα, προκειμένου να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα.

Διαβάστε την παρέμβαση του Πρωθυπουργό στο δημοσίευμα της HuffPost Greece

Παρέμβαση του Πρωθυπουργού στο δημοσίευμα της HuffPost Greece για την κατάσχεση σύνταξης καρκινοπαθούς

Δημοφιλή