Σύντομα θα τρώμε ζωικό κρέας χωρίς να σφαγιάζονται ζώα. Επιτυχής η πρώτη προσπάθεια παραγωγής!

Σύντομα θα τρώμε ζωικό κρέας χωρίς να σφαγιάζονται ζώα
A cow and her newborn calf, fifteen minutes old.
A cow and her newborn calf, fifteen minutes old.
ElementalImaging via Getty Images

Ουάσινγκτον – Μια ομάδα Ινδών και Αμερικανών Επιστημόνων δημιούργησε κρέας από ζωικά κύτταρα στο εργαστήριο, του οποίου ο χρόνος συγκομιδής διαρκεί εννέα με 21 ημέρες. Η νέα αυτή τεχνική θα μπορούσε να βοηθήσει στο να σταματήσει η σφαγή των ζώων σε όλο τον κόσμο.

Ελπίζοντας να μπορέσουν να πουλήσουν το κρέας που παράγεται από ζωικά κύτταρα μέσα στα επόμενα χρόνια, ο Ούμα Σ. Βαλέτι λέει ότι η απήχηση αυτών των προϊόντων θα μπορούσε να σταματήσει την βιομηχανικής κλίμακας σφαγής σε όλο τον κόσμο.

«Είναι βιώσιμο και ηθικό», δήλωσε στο PTI ο Βαλέτι, συνιδρυτής του Memphis Meats.

Το κρέας που παράγει η ομάδα στα εργαστήρια έχει και άλλα οφέλη, καθώς δεν είναι μολυσμένο από βακτήρια, δεν έχει κορεσμένα λίπη, ενώ λύνεται και το περιβαλλοντικό ζήτημα της μαζικής σφαγής ζώων.

Για την διαμόρφωση της συγκεκριμένης τεχνικής, οι επιστήμονες πήραν κύτταρα από ένα ζώο, τα οποία μπορούν να ανανεωθούν. Σε αυτά τα κύτταρα στην συνέχεια χορηγείται οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά. Σε εννέα με 21 ημέρες, το κρέας είναι έτοιμο να καταναλωθεί.

Ο Βαλέτι, είπε ότι η ομάδα εστιάζει στην παραγωγή βοδινού, χοιρινού και κοτόπουλου, καθώς αυτά τα κρέατα έχουν την μεγαλύτερη κατανάλωση.

«Μας υποκινεί η ιδέα ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να το αγοράσουν από τα ράφια των σούπερ-μάρκετ. Στόχος μας είναι να το έχουμε στα εστιατόρια σε τρία χρόνια και στο εμπόριο σε πέντε χρόνια», είπε.

Η πρώτη μονάδα παραγωγής θα ανοίξει στις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν μονάδες στην Ινδία ή την Κίνα.

«Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που έτρωγε κρέας. Από μικρός αναρωτιόμουν γιατί τρώμε το κρέας με αυτόν τον τρόπο», κατέληξε ο Βαλέτι.

*Το κείμενο προέρχεται από την αμερικανική έκδοση της Huffington Post.

Δημοφιλή