Αυτό το ζευγάρι έκανε φωτογράφηση για το χωρισμό του, επειδή τίποτα δεν βγάζει πια νόημα στον κόσμο που ζούμε

Αυτό το ζευγάρι έκανε φωτογράφηση για το χωρισμό του, επειδή τίποτα δεν βγάζει πια νόημα στον κόσμο που ζούμε

Συνήθως, όταν δυο άνθρωποι αποφασίζουν να βάλουν τέλος στη σχέση τους, προσπαθούν να κρατήσουν αποστάσεις μεταξύ τους για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (ή και γα πάντα) και κάνουν ό,τι μπορούν για να μη σκέφτονται ο ένας τον άλλο. Σωστά;

Λάθος, αν το εν λόγω πρώην ζευγάρι είναι ο Harrison Bach και η Jacqueline Martin, οι οποίοι, αφού χώρισαν, αποφάσισαν να κάνουν μια φωτογράφηση για να θυμούνται το χωρισμό τους. Ναι, ούτε εμείς βγάζουμε κάποιο νόημα.

Οι δύο 22χρονοι ήταν ζευγάρι για τρία χρόνια, μέχρι το χωρισμό τους στο τέλος του 2015. Είχαν ξεκινήσει να βγαίνουν από το Λύκειο, αλλά η σχέση τους άρχισε να δυσκολεύει όταν πέρασαν σε πανεπιστήμια σε διαφορετικές περιοχές της Αμερικής. Στην πορεία εμφανίστηκαν κι άλλα προβλήματα και οι δύο νέοι αποφάσισαν να χωρίσουν. Ωστόσο, οι οικογένειές τους διατηρούν ακόμη επαφή και οι δυο τους βλέπονται αρκετά συχνά. Την Πρωτοχρονιά του 2016, όταν βρίσκονταν και οι δύο στη πόλη τους, ο Bach είχε την ιδέα να κάνουν μια «φωτογράφηση χωρισμού».

Σκοπός της φωτογράφησης, όπως λένε, ήταν να σατιρίσουν τους φίλους τους που βρίσκονται σε μακροχρόνιες σχέσεις και βγάζουν γλυκερά πορτρέτα με το άλλο τους μισό. Όλες οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τους ίδιους με χρονοδιακόπτη, ενώ το φόντο που επιλέχθηκε ήταν ένα απογυμνωμένο δάσος κατά τη δύση του ηλίου, σε αντίθεση με τα όλο φως και χρώματα σκηνικά που επιλέγουν για τις ρομαντικές φωτογραφήσεις τους τα ερωτευμένα ζευγάρια.

Κοιτάξτε, δεν είναι πως δεν καταλαβαίνουμε ως ένα σημείο το σκεπτικό του Bach και της Martin («Οι φωτογραφίες αυτές δείχνουν πώς αλλάζουν οι σχέσεις με το χρόνο και για εμένα είναι η απόδειξη πως η αγάπη μπορεί να εξελιχθεί πέρα από τον πόνο και το πάθος, σε κάτι απελευθερωτικό», είπε ο Bach). Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός πως οι φωτογραφίες τους είναι εντελώς άβολες -και κάπως αλλόκοτες.