Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
Eurokinissi

Κείμενο με το οποίο αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναρχικοί.

«Στις 19/02/2017 ομάδα αναρχικών, κομμουνιστών κι αντιεξουσιαστών επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και σφυριά ενάντια στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου. Αφού αναγκάσαμε σε άτακτη φυγή την ισχυρή αστυνομική φρουρά (ΔΙΑΣ, ασφαλίτες, ειδικοί φρουροί) προξενήσαμε υλικές ζημιές σε οχήματα στελεχών του κόμματος, στις τζαμαρίες και στην κεντρική είσοδο των γραφείων, ενώ δεν παραλείψαμε να εκτοξεύσουμε μολότοφ πάνω σε 2 μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, που αποχώρησαν φλεγόμενες από το σημείο», γράφει το κείμενο.

Κατόπιν, εξαπολύουν επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ –μεταξύ άλλων- για τη μεταχείριση των κρατουμένων στις φυλακές: «Η πολιτική εξαίρεσης δικαιωμάτων των πολιτικών κρατούμενων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση από τις δικαστικές αρχές που με την πολιτική κάλυψη της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης εφαρμόζουν εξελιγμένες τακτικές σε βάρος των πολιτικών αιχμαλώτων του συστήματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι “το Κράτος έχει συνέχεια”. Ακόμα και σε ζητήματα “ανθρωπίνων δικαιωμάτων” που όσο καιρό ηταν στην αντιπολίτευση ήταν ένα από τα ζητήματα στα οποία στεκόταν, απέδειξε με το παραπάνω πως καμία διαφορά δεν έχει με την οποιαδήποτε άλλη δεξιά κυβέρνηση. Για εμάς φυσικά αυτό ήταν αναμενόμενο. Κι ήρθε αργότερα η ιστορία να μας επιβεβαιώσει με τις προφυλακίσεις συγγενικών προσώπων μελών της Σ.Π.Φ., με την ισόβια πρωτόδικη καταδίκη στο μέλος του Ε.Α., Νίκου Μαζιώτη, με την αρπαγή του μικρού Λάμπρου – Βίκτωρα από τα χέρια της μητέρας του Π.Ρούπα (μέλος του Ε.Α.) μετά την σύλληψη της και την εισαγωγή του ως κρατούμενου σε ψυχιατρική πτέρυγα στο νοσοκομείο Παίδων. Ακόμα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την επιχείρηση εξόντωσης του κομμουνιστή επαναστάτη Δ.Κουφοντίνα που παραμένει 15 χρόνια αιχμάλωτος στα υπόγεια κελιά των φυλακών Κορυδαλλού κι 7 χρόνια όμηρος, αφού στερείται το δικαίωμα στη χορήγηση άδειας που δικαιούται απο το 2010. Ο λόγος, όπως διατυπώνεται σε εισαγγελικό βούλευμα, είναι η άρνηση αποκήρυξης του ένοπλου αγώνα και μια δήλωση μεταμέλειας του αγωνιστή. Το ίδιο σκεπτικό διατυπώνεται και για τον αναρχικό επαναστάτη Κ.Γουρνά που επίσης στερείται το δικαίωμα στην άδεια μπαίνοντας κι εκείνος στη λίστα μ'όλους τους υπόλοιπους αναρχικούς πολιτικούς κρατούμενους που αυτή τη στιγμή η εισαγγελέας Περιμένη αρνείται να τους δώσει τις άδειες τις οποίες δικαιούνται. Για να μην ξεχνάμε και τα υπόλοιπα που έχουν προηγηθεί, όπως τα βασανιστήρια του Π.Ασπιώτη και του Μ.Σεϊσίδη ώστε να τους παρθεί δείγμα DNA, οι πισώπλατοι πυροβολισμοί στους συντρόφους Κ.Σακκά και Μ.Σεϊσίδη, η αντιμετώπιση των απεργών πείνας, οι εξοντοτωτικές ποινές σε δικαστήρια (τρίτη δίκη Χαλανδρίου/εμπρησμοί) πολιτικών κρατουμένων, αλλά κι η εν εξελίξη δίκη που βρίσκεται αυτές τις μέρες του αναρχικού-κομμουνιστή Τ. Θεοφίλου, ο οποίος απειλείται με ισόβια καταδίκη εξαιτίας των αστυνομικών και δικαστικών μεθοδεύσεων, που διαπερνούν κάθετα κι οριζόντια κάθε απόπειρα διεξαγωγής δίκαιης δίκης».

Τέλος αναφέρουν ότι απομάκρυναν έναν ηλικιωμένο για να μην τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της επίθεσης: «Κατά τη διάρκεια της επίθεσης που πραγματοποιήσαμε απομακρύναμε ηλικιωμένο άντρα που τυχαία εκείνη τη στιγμή βρέθηκε μπροστά από την είσοδο των γραφείων. Αποδεικνύοντας πως για εμάς η αξία της ανθρώπινης ακεραιότητας προέχει των πολιτικών μας επιδιώξεων».

Δημοφιλή